Kısa kısa…

Eki 7, 2009 0 Yazar: Cem TÜRK

Merhabalar,

Son bir kaç ay zarfında gerek zaman bulamamam gerekse tembelliğimden yazı yazma fırsatım olmadı veya basitçe ifade etmek gerekirse yazamadım. Sonunda tembelliği bırakıp yazı yazmaya kaldığım yerden devam etmeye karar verdim… Tabi bunu yaparken geçen zaman zarfında neler oldu değinmeden olmaz.  Aşağıda yaz boyunca gerçekleşen yenilikleri özetlemeye çalıştım..

Yazdan kısa kısa…

  • Loreena McKennitt konseri gerçekleşti. Muhteşem bir konserdi.. Konserin en iyi performansı olan Santiago videosunu izlemek için buraya tıklayın..
  • Microsoft’un son işletim sistemi olan Windows 7’nin RC ve RTM deneme sürümleri yayınlandı. Daha önceki sürümlerin aksine oldukça beğenildi. En önemli özellikleri tüm sürücülerini kendi tanıması, oldukça hızlı olması ve Windows uygulamalarının geliştirilmiş versiyonlarını bulundurması. Bir Windows 7 kullanıcısı olarak deneyimlerimi başka bir yazıda aktaracağım..
  • Microsoft’un Google’la rekabet etmek için kurduğu ve büyük yatırım yaptığı Bing arama motoru ( http://www.bing.com ) faaliyete geçti henüz deneme sürümünde olmasına rağmen hız olarak fena değil ama istediğiniz sonuçları bulmanız hala tam kolay değil… Ayrıca arama motoruna ek bir kaç ekstra özellik de mevcut.
  • Google anasayfası artık büyük monitörlere uyumlu, büyük monitörlere göre yeniden boyutlanıyor, mesela arayacağımız sözcüğü yazdığımız kutucuk gerektiğinde büyüyor.
  • TTNet kullanıcıları için Online İşlem Merkezi adı altında yeni hizmetini faaliyete geçirdi, böylece ADSL tarifenizi ve fatura bilgilerinizi internet üzerinden değiştirmeniz artık mümkün. Online işlem merkezine buradan erişebilirsiniz.
  • GSM operatörleri 3G teknolojisini hizmete soktu, artık küçük bir aparat vasıtasıyla her yerden internete girmek kolay, bu konuda da ek bir yazı yazmayı düşünüyorum.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar, eminim sizin de eklemek istedikleriniz olacaktır.