TTNet 2011 Yeni ADSL Tarifeleri

Oca 3, 2011 1 Yazar: Cem TÜRK

Geçen yıl içerisinde TTNet tarifelerin hemen hemen hepsine Adil Kullanım Kotası getirip, bu kotaya sahip olmayan tüm tarifelere yenil abone kaydını kaldırmıştı. Ayrıca kota aşımlarında ödeyeceğimiz maksimum ücret sınırlandırılmıştı. Limitsiz 2 Mbps kullanan biri olarak ihtiyaçlarıma uygun bir tarife bulamamanın yanısıra herşeye getirilen Adil Kullanım Kotası yüzünden de canım sıkılmıştı.

TTNet 2011 ADSL Tarifeleri

TTNet 2011 ADSL Tarifeleri

Yeni yıla girdiğimiz şu günlerde Türk Telekom yeni yılla birlikte faaliyete geçen yeni adsl tarifelerini duyurdu. Bakalım yeni tarifelerde neler var;

• Aylık 33 TL’ye: 16 Mbps’ye kadar 5 GB kotalı (10,91 GB adil kullanım noktası) ADSL2+
• Aylık 59 TL’ye: 16 Mbps’ye kadar Limitsiz (50 GB adil kullanım noktası) ADSL2+
• Aylık 89 TL’ye: 8 Mbps’ye kadar NETLİMİTSİZ Plus (100 GB adil kullanım noktası) ADSL

Yeni ADSL2+ tarifeleri oldukça cazip gözüküyor. Tabi bu tarifelere geçebilmemiz için modemimizin ve hattımızın ADSL2+ desteklemesi gerektiğiyle ilgili bir not düşülmüş, ADSL Müşteri Hizmetlerini aradığımda ( 444 0 375 ) bu konuda herhangi bir problemimin olmadığını öğrendim. Sanırım bu konuda sorun yaşama şansımız çok düşük ama ne olur ne olmaz diyerekten modemimizi kontrol etmekte fayda var. Bu arada 16 Mbps ye kadar olan bu tarifelerde adil kullanım kotasına ulaştığımızda hızımız 1mbps’ye düşecek.

Evet, yukardan da anlaşılacağı gibi yeni Adil Kullanım Kotaları eskilerine nazaran daha yüksek. Ama bağlantıların da daha fazla hızlandığını hesaba katacak olursak benim 4 Mbps limitsiz bağlantım var abi 7/24 download kasıyorum diyen arkadaşlar için bu tarifeler pek de cazip gelmeyecektir. Çünkü Adil Kullanım Kotası’nı çok kısa sürede dolduracaklardır. Ayda ortalama 25-60 Gb arası download yapan bir 2 Mbps adsl abonesi olarak 16 Mbps’ye kadar Limitsiz internet tarifesi bana cazip geldi.

Bu arada tarifemi nasıl değiştiricem? dediğinizi duyar gibiyim, eskiden TTNet Online İşlemler’den tarife değişikliği yapmak, fatura bilgilerini görüntülemek, mail olarak gelmesini sağlamak gibi işlemleri yapmak mümkündü. Sanırım Tek Şifre sistemine geçiş nedeniyle bu işlemleri şuan için kullanamıyoruz. Bu durumda en kolay şekilde tarifenizi değiştirmek için hat sahibinin 444 0 375 numarasından ADSL Müşteri Hizmetleri araması gerekiyor. Bunun dışında hat sahibinin TTNet ADSL Başvuru noktalarına kimlik fotokopisi ile gidip başvuruda bulunabilir.

Aylık kota bilgilerinize şu adresten ulaşabilirsiniz : http://www2.ttnet.com.tr/adsl-kota-sorgulama/login_sso.asp

Telekomun mevcut tariflerine şu adresten ulaşabilirsiniz : http://www.ttnet.com.tr/web/230-1156-1-1/tur/evde_ttnet/baglanti_cesitleri__adsl/nedir_#dortlimitsizscrl