Türkülerimizi bir de klasik gitarda dinleyin!

Türkülerimizi bir de klasik gitarda dinleyin!

Mar 4, 2012 1 Yazar: Cem TÜRK

Gün geçmiyor ki internette dolaşırken birbirinden güzel müzikler bulayım! İşte türkülerimizin klasik gitar uyarlamalarını mükemmel çalan Mehmet Özkanoğlu!

Az laf daha çok müzik!

Mehmet Özkanoğlu – Dost Çevirmiş Yüzünü Benden (Aşık Veysel)

Daha fazlasını youtube üzerinden dinlemek için buraya tıklayın.

Kısa bir özgeçmişini vermekte yarar görüyorum :
1979 Adana doğumlu olan Özkanoğlu, gitar eğitimine on üç yaşındayken ağabeyi R.Utku Özkanoğlu ile başladı. Bir yıl sonra Bilkent Üniversitesi Müzik Hazırlık Okulu’nu tam burslu olarak kazandı ve gitar çalışmalarına önce Polonyalı Gitarist Ireneus Strahochski daha sonra Kürşat Terci ile devam etti.1997 Yılında Köln Müzik Akademisi’nin sınavlarını kazanarak Arjantinli gitarist Roberto Aussel’in öğrencisi oldu. Çeşitli workshop ve yarışmalara katılan Özkanoğlu, Carlo Marcione, Hubert Kappel, Aniello Desiderio gibi tanınmış gitarcılarla çalıştı. 2002 Yılında Uluslararası ‘Gevelsberg Gitar Yarışması’nda jüri özel ödülünü, 2003 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi’nin düzenlediği ‘Ulusal Gitar Yorumculuğu Yarışması’nda birincilik ödülünü kazandı. Ayrıca 2008’de Malatya’da düzenlenen ‘İnönü Üniversitesi Ulusal Gitar Yarışması’nda birincilik ödülünü kazanmıştır.2003’de Köln Müzik Akademisi’nden başarıyla mezun olan Özkanoğlu, 2005’te Bilkent Üniversitesi Müzik Enstitüsü’nde ‘Sanatta Yeterlilik’ programına Kağan Korad’ın öğrencisi olarak devam etmiş ve 2008 yılında mezun olmuştur. Bilkent Üniversitesi’nde sanatta yeterlilik programı süresince gitar konçertoları üzerinde yoğunlaşan Özkanoğlu bu süreç içerisinde Leo Brouwer Concierto Elegiaco, Hetior Villa-Lobos Concierto, Joaquin Rodrigo Concierto de Aranjuez gibi önemli konçertolar üzerine teorik çalışmalar yapmış ve bu eserleri seslendirmiştir. Ayrıca Tez Çalışması olarak Ferit Alnar Kanun Konçertosu’nun gitar transkripsiyonunu yapmış ve bu çalışmanın ilk seslendirilişini gerçekleştirmiştir.
Sanatta Yeterlilik mezuniyetinden sonraki konserlerinde Çağdaş Türk Bestecileri’nin gitar için yazdığı eserlere ve kendi yaptığı halk müziği düzenlemelerine daha fazla yer vermeye başlamıştır.

Halen Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı’nda Yrd. Doç. olarak çalışmalarına devam etmektedir.

__________________

Mehmet Özkanoğlu’na buradan bu güzel yorumu için teşekkür ediyoruz :) Devamını bekliyoruz :)