Sitemin Aldığı Hit Sayısını Nasıl 9 Katına Çıkardım?

Sitemin Aldığı Hit Sayısını Nasıl 9 Katına Çıkardım?

Nis 17, 2014 66 Yazar: Cem TÜRK

Merhabalar,

Bildiğiniz gibi 2013’de hiç yazı yazmadıktan sonra 20 Şubat 2014 tarihinde hem sitenin tasarımını değiştirmiş hem de yazılar eklemeye başlamıştım. (Bknz.Yeni yine yeniden CemTürk.Net 2014! ) Siteyi yenilerken arama motoru optimizasyonu (SEO) ve hit almak için başka neler yapabileceğim konusunda dolaşırken Bloghocam isimli SEO blogundaki şu yazı herşeyin seyrini değiştirdi diyebilirim. Yazıda anlatılanları elimden geldiğince uygulamam sonrasında sitemin aldığı hit sayısı günlük 100 ziyaretçi iken 9 katına çıktı nasıl mı? Anlatayım.

 

Öncelikle Blog Hocam yazısında genel olarak neler önermiş onları listeleyeyim;

  • Sitenizi kaynak göstererek içerik paylaşma : Bu konuda çok aşırıya kaçmadan Twitter ve Facebook üzerinde paylaşımlarda bulunmaya çalıştım.
  • İmza bölümünü kullanma : Kişisel mailimde ve kullandığım forumlarda imza kısmına sitemin adresini ekledim böylelikle az daha olsa bir hit almayı başardım.
  • İnternet Profillerini Tamamlama : İnternette üye olduğum sitelerde profillerime sitemi ekledim
  • Diğer blog sitelerine yorumlar yazma : Diğer blog sitelerine yorumlar yazarak kendi siteme backlink kazandırdım, eğer yorum yazdığım blogda sitemdeki bir yazıyla benzer bir içerik varsa kendi sitemdeki yazının bağlantısını paylaştım.
  • Sosyal İmleme Siteleri : Siteme Hürriyet’in Bumerang Network‘üne ekleyip mevcut yazılarımı yavaş yavaş Yazarkafe ye ekledim, daha sonra yeni yazılarımı da Yazarkafe‘de paylaştım. Ayrıca Reklamsiniz.com sitesine üye olup, sitemin tanıtımını yaptım ve Reklamsiniz.com‘a eklenen sitelere yorumlar yapıp eklenen sitelere gidip uygun gördüğümde yorumlar bıraktım, iyi dönüşler aldım diyebilirim. Ayrıca Yazarkafe vasıtasıyla da bloglar keşfedip oralara da yorumlar yazıp backlink kazandım. Her sabah 10 dk ayırıp Reklamsiniz.com da yeni eklenen sitelere yorum yapmaya devam ediyorum.
100 civarında seyreden günlük ziyaretçi sayım 900'lere çıktı!

100 civarında seyreden günlük ziyaretçi sayım 900’lere çıktı!

Peki yaptıklarım sadece bunlardan ibaret miydi? Yine Blog Hocam’ın Web Yöneticisi Araçları’nı kullanarak hit arttırma yazısından etkilenerek Şubat ayında en çok hit alan Twitter nedir? başlıklı yazım ve Twitter’ı hesabınızı Facebook’a bağlamak konulu yazılarımla ilgili aranan kelimeleri inceleyip, hem Twitter’ın yenilenmesiyle güncelliğini kaybetmiş yazılarımı güncelleyip hem de içeriklerini arama sorgularının da cevaplarını içerecek ve sorgulanan kelimeleri tekrar edecek şekilde yeniledim.

Ayrıca Twitter Nedir? konulu yazımın kopyalanarak başka sitelerde yayınlandığını keşfettim ve kaldırılmasını sağladım. Bu arada Site içeriğinizin kopyalanıp  kopyalanmadığını bu konudaki yazımı okuyarak öğrenebilirsiniz.

Ben tüm bunları yaparken Twitter’ın yasaklanması bir şans oldu ve yurdum insanı inadına Twitter’a girmeye çalışınca Twitter konulu yazım günlük bazda en çok hitlerini aldı, bunun yanı sıra VPN ve DNS kullanımıyla ilgili aramalar çok artınca ben de siteme konuyla ilgili ufak bir yazı ekledim daha sonra Youtube da kapanınca Youtube’a girmekle ilgili cümleleri mevcut yazıya ekleyip  Twitter ve Youtube’a girmek için VPN ve DNS değiştirme başlıklı yazı sayesinde bir miktar daha trafik elde etmeyi başardım. Buradan çıkarılacak sonuç güncel konularla ilgili yazılar daha çok ziyaretçi getiriyor, öyle ki okuduğum bir yazıda haftanın belli günlerinde belli başlı dizilerle ilgili arama trafiğinin oldukça arttığından vs bahsediyordu.

Alexa sıralamasında 5-6 milyonlardan 1.8 milyonlara yükseldi!

Alexa sıralamasında 5-6 milyonlardan 1.8 milyonlara yükseldi!

Bence buradaki önemli husus kullanıcıların internette neler aradığını doğru öngörüp buna yönelik içerik yapmak ve arama optimizasyonu yapmak. Buraya kadar hep tek bir konu üzerine yazılmış yazı hakkında yaptıklarımdan bahsettim ama bana asıl hit kazandıran yeni eklediğim yazılar oldu özellikle Android ile ilgili yazılarım (En İyi Android Oyunları 2014 , En Gerekli Android Uygulamaları 2014 ) sitemin hitini oldukça arttırdı. Android ile ilgili iyi hit alınca bir yazı daha ekledim. ( Android Mobil Veri Ayarları )

Burada şöyle bir ikilem var aslında her yazar için yazdığı her yazı mühimdir ve her yazıdan aslında belli başlı beklentileri vardır, mesela çok hit almasını düşünmediğiniz yazılar çok fazla hit alabiliyor. Örneğin şuan En İyi Android Oyunları 2014 konulu yazım sitenin en çok hit getiren yazısı fakat Yazarkafe’de sadece 10 kere tıklanırken, Güvenli Bir Şifre Nasıl Oluşturulur? konulu yazım tam 217 kere tıklanmış.

Burada bence önemli olan yazmaya yılmadan devam etmek, kendime koyduğum hedef haftada en az 1 yazı yazmak. Eğer içeriğiniz güzelse ve SEO konusunda çok kötü bir siteniz yoksa zaten ziyaretçileriniz olacaktır, artacaktır da. Yapmanız gereken sadece özgün ve insanların ilgilenecekleri konularda basit ve faydalı yazılar yazmak. Basit dedim çünkü herhangi bir konuyu çok fazla uzatıp detaylara girerseniz insanlar sıkılacaktır, bu nedenle konunun özünden kopmadan mümkün olduğunca anlaşılır ve özet bir biçimde konuyu sunmak da önemli.

Buraya kadar sitemin aldığı 100 kadar günlük ziyaretçi sayısının 900’lere nasıl çıktığından bahsettim, belki büyük rakamlar değil, burada önemli olan nicelik değil önemli olan bence daha büyük bir kitleye sesimizi duyarabilmek ve insanlarla iyi şeyler paylaşabilme. Hit herşey değil sadece amacım hit kaygısı olmadan özenerek bezenerek yazdığınız yazıların nasıl daha büyük bir kitleye ulaşabileceği konusunda ipuçları vermekti.

Kendi adıma dün doğum günümü kutlayan ve uzun zamandır görüşemediğimiz bir arkadaşımın (okuyorsa buradan selamlar :) doğum günümü kutlarken blogumu da takip edip yazdıklarımdan faydalandığını belirtmesi çok güzeldi, diğer insanlar içinde bu tarz faydalar sağlayabilmek düşüncesi hoşuma gitti ve her blogger’ın daha büyük bir kitleye ulaşmayı hak ettiğini düşünüp böyle bir yazı yazma ihtiyacı hissettim.

Sizin de tavsiyleriniz varsa duymaktan mutlu olurum her zamanki gibi.

Evet uzun bir yazı oldu, buraya kadar okuyup vaktinizi ayırdığınız için teşekkürler.

Görüşmek üzere.