En İyi WordPress Eklentileri 2015

En İyi WordPress Eklentileri 2015

Şub 26, 2015 4 Yazar: Cem TÜRK

WordPress-Eklentileri-2015Merhaba dostlar, geçen sene En İyi WordPress Eklentileri 2014 konulu bir yazı yazmıştım, ancak yıl boyunca bir çok farklı şeyler kullandım ve listemde değişiklikler oldu diyebilirim. Bu yazımda geçen seneye ek olarak önerebileceğim en iyi wordpress eklentilerini sizinle paylaşacağım.

1 – Updraft Plus :

Bu eklenti sitenizin yedeğini Google Drive, Dropbox gibi bulut sistemlerine otomatik olarak almanıza yarıyor, bence yedek sıkıntısını tamamen çözen eklenti artık bir olmazsa olmaz. Eklentinin ayarlarıyla ilgili Sitenizin Yedeğini Google Drive‘a almak yazımdan faydalanabilirsiniz.

2 – Zen Cache :

Eğer site optimizasyonu ile ilgili uğraşmışsanız Super Cache, W3 Total Cache gibi önbellekleme eklentilerinden birini kullanmışsınızdır, Zen Cache çok daha basit bir şekilde aynı işlevi yerine getiriyor, rahatça önbellekleme özelliğini açıp kapatabiliyorsunuz. Site optimizasyonu ile ilgili daha çok bilgi için WordPress Sitenizi Hızlandırmak ile ilgili yazımı okuyabilirsiniz :)

3 – Facebook Page Promoter Lightbox :

Siteye girdiğinizde büyük ihtimalle Facebook beğeni kutusuyla karşılaşmışsınızdır, bu özelliği Facebook Page Promoter Lightbox wordpress eklentisi sağlıyor, böylece Facebook sayfanızı daha ön plana çıkarabilirsiniz.

4 – Jetpack :

Jetpack ilk çıktığında pek fazla beğenmemiştim ancak özellikle resimlerinizi WordPress sunucuları üzerinden hızlı bir şekilde yayınlamanızı sağlayan Photon özelliği ve sosyal ağlarda paylaşım özellikleri artık oldukça iyi durumda diyebilirim. Kesinlikle önereceğim eklentilerden.

5 – upPrev :

Geçtiğimiz sene sayfanın sonuna gelince sağ alttan başka sayfa önermeye yarayan nRelate Flyout wordpress eklentisinden bahsetmiştim, nRelate Flyout geliştirmesi devam etmeyen wordpress eklentileri kervanına katıldığı için yeni arayışlara girmek zorunda kaldım ve hemen hemen aynı işleve sahip upPrev eklentisini kullanmaya başladım.

Evet liste birazcık kısa gibi ancak geçtiğimiz sene yaptığım öneriler halen geçerli ve önerdiğim tüm eklentileri şuan aktif olarak kullanıyorum, bu nedenle içiniz rahat bir şekilde siz de kullanmaya başlayabilirsiniz.

Eğer siz de kullandığınız eklentileri paylaşırsanız sevinirim.

İyi bloglamalar,