Kaptanın Günlüğü 2K17.0209

Kaptanın Günlüğü 2K17.0209

Şub 9, 2017 0 Yazar: Cem TÜRK

Merhaba Dostlar,

Kaptanın günlüğüne uzun süredir bir şey yazmayı ihmal etmişim. Yine uzun bir aradan sonra yazıyorum. En son 11 ay önce bir şeyler yayınlamışım sitede, bir de yazıp yayınlayamadığım 4 yazı da var :) Neyse sağlık olsun, aradan yaklaşık 1 sene geçmiş yazalı, artık suskunluğa son vermek gerek.

Kaptan Picard olmazsa olmaz!

Kaptan Picard olmazsa olmaz!

Geçtiğimiz sene çok şeyler yaşadık ülke olarak. İşlerin de yoğunluğu eklenince sanırım, oturup bir şey yazmak benim için imkansız hale geldi.Bu arada kaptanın günlüğü diye başlık attım, işyerindekiler sağolsun lakaplarıma kaptanı da eklediler. Kaptan aşağı kaptan yukarı nereye gidiyoruz belli değil! Yine de bir önceki yıla göre daha iyi bir yıl geçirdiğimi söyleyebilirim :)  Her zaman gelen gideni aratmıyor demek ki :)

Sonunda bir fırsatını bulup ilk önce sitenin temasını değiştirdim, eski tema çok içime sinmiyordu açıkçası, bu da tam olmadı ama değişim her zaman iyidir, logo falan yapmak istedim pek iyi olmadı gibi, yardımcı olmak isteyene kapım açık bu arada duyurulur ;)

Temayı değiştirdik, hosting de değişti artık daha hızlı ve iyi bir yerden yayınlanıyoruz. Bu aralar bir kaç yazı yazmaya çalışacağım, ne derede başarılı olacağım bekleyip göreceğiz.

Her zaman olduğu gibi bol bol müzik dinlediğim bir sene oldu, belki de daha fazla müzikle ilgili paylaşım yapmalıyım sitede :) Neyse Spotify her ne kadar zamlansa da geçen sene en çok dinlediklerimi bir liste yapmıştı, sizlerle paylaşayım hazır aklıma gelmişken. Bu arada listede en sert müziklerden ve tarzlardan, sakin ve dinlendirici müziklere yer var, baştan söyleyeyim sonra şaşırmayın alakasız bir şarkı çıktığında :)

 

Son zamanlar pek fırsat bulamasam da Company of Heroes 2 ve Civilization 6 oynamaya çalışıyorum, özellikle Civ 6 güzel bir oyun olmuş Tomyris ile atlılarla bütün dünyaya hükmetmek oldukça eğlenceli oluyor.

Bunun dışında iş için Node, Loopback ve Angular kullanmaya başladım geçen sene, özellikle Loopback rest altyapısı oluşturmak için müthiş bir platform, Angular 2 ve Typescript de öğrendim ancak henüz bir projede kullanma fırsatı olmadı, bakalım bu sene neler yapacağız.

Adet olduğu üzere günün şarkısıyla yazıyı burada bitireyim, görüşmek üzere.