Günümüzden geçmişe doğru bir müzik yolculuğu – Postmodern Jukebox

Günümüzden geçmişe doğru bir müzik yolculuğu – Postmodern Jukebox

Şub 16, 2017 0 Yazar: Cem TÜRK

Bu sene daha fazla müzik içeren yazılar yazmak, sevdiğim şarkıları, grupları sizlerle paylaşmak istiyordum. Belki biraz ülkenin bitmek bilmeyen boğucu gündeminden uzaklaştırıp nefes almanızı sağlayabilir.

Açılışı günümüzün popüler şarkılarını, 1900lü yılların ilk yarısındaymış gibi swing ve jazz biçimlerinde yorumlayan Postmodern Jukebox ile yapalım. Pianist Scott Bradley tarafından kurulan kolektif Miley Cyrus, Katy Perry’den tutun da Aerosmith’e kadar bir çok sanatçının/grubun şarkılarını harika bir şekilde yorumlamanın yanı sıra, YouTube’a her çarşamba Scott Bradley’in oturma odasında çekilmiş, oldukça esprili klipler yüklüyor.

YouTube kanallarında bulunan her klibi izlemek oldukça keyifli, eminim siz de başına oturunca zamanın nasıl geçtiğini anlamayacaksınız.

Benim favori şarkılarım Bad Romance , Burn, We Can’t Stop, Oops, I did it again gibi coverlar bulunuyor. Bir çok farklı solist ile çalışılmasına rağmen oldukça başarılı yorumlar var, Burn, Careless Whisper, Barbie Girl gibi bazı klipler ise oldukça esprili :) Bence lafı daha fazla uzatmaya gerek yok, dinledikçe, izledikçe beğeniceğinize eminim.

Ha favorilerimi saydım ama en en çok sevdiğim yorumları All of me yorumunu da yazıya eklemeden geçmeyeyim. İyi eğlenceler.