Firefox 4 Çıktı! Artık 6 kat daha hızlı!

Firefox 4 Çıktı! Artık 6 kat daha hızlı!

Mar 22, 2011 0 Yazar: Cem TÜRK

Deneme sürümünün ardından Mozilla firması tarayıcısının en son sürümü olan Firefox 4 ‘ü yayınladı! Mart ayının başlarında Microsoft, Internet Explorer 9 ‘un final sürümünü yayınlamıştı. Internet Explorer 9 daha fazla hız ve web standartlarına daha çok uyumluluk vaad ediyordu. Buna karşılık Mozilla da daha hızlandırdığını iddaa ettiği Firefox 4’ü yayınladı.

Peki yeni sürümde ne gibi değişiklikler var? En önemli değişiklik Mozilla’nın yeni tarayıcısının bir önceki sürüm olan 3.6’dan 6 kat daha hızlı olduğunu iddaa etmesi. Yeni sürümde ilk göze çarpan değişikler ise görünümün daha sadeleşerek Chrome’a daha çok benzemesi. Adres çubuğu, favoriler düğmesi gibi nesneler artık Chrome, Internet Explorer ve Firefox’da hemen hemen aynı konumdalar. Hatta artık Firefox’da da “Yeni Sekmede Aç” komutu Chrome’da olduğu gibi sağ tıkladığımızda en tepede çıkıyor. Yeni sürümle ilgili diğer yenilikleri http://www.mozilla-europe.org/tr/firefox/features/ adresinden öğrenebilirsiniz.

Eğer eski bir Firefox kullanıcısıysanız hiç çekinmeden yeni sürümü indirip kurabilirsiniz. Yeni sürümü kurduğunuzda ayarlarınız ve eklentilerinizde herhangi bir değişiklik olmuyor.

Firefox 4’ü buradan indirebilirsiniz.