Windows 9’dan İlk Görüntüler – Başlat Menüsü Geri Dönüyor!

Windows 9’dan İlk Görüntüler – Başlat Menüsü Geri Dönüyor!

Tem 14, 2014 5 Yazar: Cem TÜRK

Merhabalar,

Geçmişten günümüze Microsoft’un çıkardığı Windows işletim sistemleri papatya falı gibi hep bir iyi ardından bir kötü olarak çıkmaya devam ediyor. Windows 7’nin belkide gelmiş geçmiş en iyi Microsoft işletim sistemi olarak piyasaya çıkmasının ardından Windows 8 bilgisayar konusunda çok tecrübeli kimseler için bile fazla kullanışlı gelmemişti. (Kendimden biliyorum Windows 8’den 7’ye downgrade etmek zorunda kaldım.) Peki yeni gelecek olan ve muhtemelen Windows 8’den çok daha iyi olma potansiyeline sahip Windows 9’da bizleri neler bekliyor? İşte en yeni Windows işletim sisteminden ilk görüntüler ve kısa bilgiler.

Windows 9 - Başlat Menüsünün Dönüşü!

Windows 9 – Başlat Menüsünün Dönüşü!

Windows 9’un ilk versiyonlarından birinden alınan yukarıdaki ekran görüntüsünde, küllerinden tekrar doğan Başlat menüsü yenilenmiş hali ile görüyorsunuz. Metro uygulamalarını da içeren bu yeni başlat menüsü tabii ki daha çok evrim geçirecektir fakat görünüş olarak Windows 7’ye bir geri dönüş söz konusu.

Ayarlar artık masaüstünde!

Ayarlar artık masaüstünde!

Windows 8’e alışamamamın nedenlerinden biri de bilgisayarın ayarlarında bir değişiklik yapmak istediğimde masaüstünden çıkıp karman çorman Metro arayüzünde ayarların olduğu kısmı bulup değişiklikleri tamamlayıp geri dönmenin verdiği rahatsızlıktı. Anlaşılan Microsoft Windows 9’da bu hatasından geri dönüyor. Ayarlarla ilgili metro uygulaması masaüstümüzden çalışıyor, bu bir manada bütün metro uygulamalarını masaüstünde bir pencerede çalıştırabilmek demek.

Microsoft’un Threshold kod adını verdiği Windows 9’un planlanan çıkış tarihi 2015 baharı ama bence sonbahara kalır gibi. Bekleyelim ve zaman bize neler gösterecek hep beraber görelim.

Sağlıcakla kalın…