Elveda Yaz!

Elveda Yaz!

Eyl 30, 2014 0 Yazar: Cem TÜRK

Eveet Eylül ayını da geride bıraktık  sayılır, yaza elveda dedik. Artık yazın son sıcakları yerini soğuk esintilere bırakmaya başladı. Sabahları sıcacık yatağımızdan çıkmak istemeyeceğimiz günler kapıda. Dopdolu bir yaz mevsimini artık geride bıraktık, gerek evlilik olsun, gerek iş gerekse site olsun oldukça yoğun bir dönem geçirdim diyebilirim. Mevsimler geçe dursun,  bir önceki kendimce yazısını (bknz. İnternetsizlik! ) girerken ayda bir bu tarz bir güncelleme yapmaya karar vermiştim, en son Ağustos 20’de yazmışım çok fazla gecikmeden bir şeyler çiziktireyim dedim.

Kendi açımdan geçen yaklaşık 45 gün süresince kendi açımdan çok büyük bir değişiklik yok. Evime hala internet bağlatamadım :( Maalesef evimde internet olmadan yaşamaya devam etmek zorundayım bir süre daha.

Evde internet olmayınca kendimi Europe Universalis 4’e verdim biraz. Europe Universalis II’den sonra pek oynamamıştım, evet saçma gelecek belki ama Europe Universalis III’ün grafikleri beni pek cezbetmemişti, 4’ü beğenmiştim fakat oynayacak zaman bulamamıştım. Oyunda ben oynamayalı bir çok değişiklik olmuş, yenilerine adapte olmam ve strateji belirlemem biraz zaman aldı. Öncelikle Osmanlı oyunu açıp kafa göz yara yara 1700’lere geldim ardından oyuna sıfırdan başladım, bu sefer oldukça iyi gidiyorum henüz 1630’lardayım. :)

Elvede Yaz, Hoşgeldin Sonbahar!

Elvede Yaz, Hoşgeldin Sonbahar!

Bunun dışında Hearthstone oynamaya devam ediyorum fırsat buldukça, daha çok günlük görevleri tamamlayıp paramı arenada tüketiyordum hatta geçen gün arenada Mage ile 10-0’lık mükemmel bir galibiyet serisi ile başladım, ardından 0-3lük mükemmel bir mağlubiyet serisi ile veda etmek zorunda kaldım :D Yine de iyi bir altın kalmıştı onunla da Naxxramas’da (bu böyle mi yazılıyordu yav?) sonraki bölümü açıp, bir kaç güzel kart kazandım, hatta böyle yapmaya devam etmeyi düşünüyorum çünkü arenadan iyi kart bulmak artık zor, bunun yerine Naxxramas daha kolay bir şekilde kart kazandırıyor.

Ve sonunda basketbol maçları başladı Fenerbahçe Ülker yeni kadrosuyla bir kaç hazırlık maçı yaptı takımın henüz “hazır” olmadığı belli oldu ancak hazırlık maçı tam da bu neden için var. Guard konusunda eksiklik sürekli dillendiriliyor, yazılanlara göre tekrar guard arayışına girmişiz umarım iyi bir transfer yapılır da safkan pass-first guard haberlerinden kurtulup kafayı dinleriz.

Futbola gelecek olursak Ersun Yanal’ın ayrılışına üzülmüş ve maçları takip etmeme kararı almıştım, iyi de yapmışım lig başladı ama gidişat hiç de iyi durmuyor, daha çok saç baş yolarız. İşler tam da yoluna girmişken işe çomak sokmak tam bir Fenerbahçe klasiği olmuş durumda.

Belki de son zamanlarda yaptığım iyi şeylerden biri de Webrazzi Summit’i internet izlemek oldu, güzel fikirler edindim diyebilirim. Bu arada son zamanlarda cep telefonundan yabancı dil (alamanca :P) öğrenmek için kullandığım Duolingo ve aynı zamanda Captcha’nın yaratıcısı da konuşmacılardan biriydi güzel bir tesadüf oldu benim için. Duolingo ile ilgili bir yazı yazmayı planlıyorum bu arada yakında CemTurk.net’de…

Son olarak da siteyle ilgili bir kaç bilgi vereyim, geçtiğimiz Ağustos ayı 6 senelik site tarihinde en çok yazı girdiğim ay oldu tam 18 (neredeyse 2 günde 1) yazı yazmışım, Eylül ayında ise şuana kadar 10 yazı girmişim, daha önce haftada 1 yazı yazma hedefi koymuştum bu açıdan hedefime ulaştığımı düşünüyorum. Sadece ben değil Google’da böyle düşünüyor olacak ki günlük hit sayısı son bir haftadır 550-650 bandına geri gelmiş durumda. Şimdiki hedefim olabildiğince çok yazmaya devam etmek, haftada en az 2 yazı yazsam fena olmaz.

Özellikle WordPress ile ilgili bir kaç yazı yazdım, eğer wordpress kullanıyorsanız göz atmadan geçmeyin. Bunun yanı sıra elimden geldiğince oyun tanıtımı yapmaya çalıştım, Türksat 4A’ya geçiş ile ilgili de bir kaç şey çiziktirme fırsatı buldum. Maalesef zahmetsiz bir geçiş olmadı neredeyse 1 hafta boyunca gittiğim her yerde Türksat 4A kurulumu yapmak zorunda kaldım, eminim siz de benzer şeyler yaşamışsınızdır. :)

Yazıya başlamadan önce neler yazacağımı pek kafamda kuramamıştım ama yine uzun bir yazı olmuş :) Son olarak değinmek istediğim sitemin Facebok sayfasını güzel bir şekilde güncelledim, artık yazılarım sitenin Facebook sayfasından da yayınlanıyor, kaç kişiye erişildiği, kaç kişinin beğendiği gibi konularda istatistiklere ulaşabiliyorum, https://www.facebook.com/CemTurkNet adresinden girip sayfayı beğenirseniz sevinirim. Sitenizin Facebook sayfasını oluşturup, yazıları yayınlatmak da başka bir yazı konusu olacak sanırım.

Şimdilik aklıma gelip de paylaşabildiklerim bu kadar. Gelecek ay yine görüşürüz!

Cem