Duolingo ile Telefonunuzdan İngilizce Öğrenin!

Duolingo ile Telefonunuzdan İngilizce Öğrenin!

Eki 23, 2014 6 Yazar: Cem TÜRK

İngilizce günümüzün başlıca gerekliliklerinden ancak ülkemizde yabancı dil eğitimi henüz istenilen seviyede değil ve bir çok kişi bu eksiği gidermek için kurslara katılıyor ve türlü yöntemlerle bu eksikliğin giderilmesine çalışıyor. Ancak ingilizce öğrenmenin genellikle maliyeti ve yeterli pratik imkanının bulunmaması büyük bir sıkıntı. İşte cep telefonunuza yükleyebileceğiniz Duolingo uygulaması size cep telefonunuzdan tamamen ücretsiz yabancı dil öğrenme imkanı sağlıyor.

Duolingo ile Yabancı Dil Öğrenmek Çok Kolay!

Duolingo ile Yabancı Dil Öğrenmek Çok Kolay!

Üstelik öğrenebileceğiniz diller sadece İngilizce ile sınırlı da değil! Öğrenebileceğiniz diller arasında Fransızca, İspanyolca, Almanca, İtalyanca ve Portekizce de bulunuyor. Duolingo alışılmışın aksine daha çok bir oyun gibi sizi en temelden alıp giderek daha da zorlu konulara doğru yönlendiriyor ve açıkçası hiç sıkılmıyorsunuz! Öncelikle kelimeleri yabancı dilden Türkçe’ye veya Türkçe’den yabancı dile çevirerek başlıyorsunuz.

Duolingo'nun Şubat 2014 itibariyle desteklediği diller

Duolingo’nun Şubat 2014 itibariyle desteklediği diller

Duolingo aynen bir oyun gibi karşınıza sorular çıkartıyor ve her yanlış cevabınızda bir hakkınız gidiyor eğer bir konuda 5 hata yaparsanız o konuyu tekrarlamanız gerekiyor. Duolingo size kelimeleri ve okunuşlarını öğretirken bir yandan da söyleneni anlama kabiliyetinizi de sınıyor. Daha sonra da sizi yabancı dilde konuşturarak pratiğinizi daha da geliştiriyor. Günlük hayatla ilgili konularla başlayıp giderek daha karmaşık konuları ele alıyorsunuz. Ayrıca her konu sonrası size tekrarlar yaptırarak öğrendiklerinizi unutmamanızı sağlıyor.

Duolingo bir oyun gibi :)

Duolingo bir oyun gibi :)

Ayrıca her konuyu tamamladığınızda tecrübe kazanıp arkadaşlarınızla ilerlemelerinizi karşılaştırabiliyorsunuz.

Duolingo Konular

Duolingo Konular

Duolingo’nun iddaa ettiğine göre 34 saat Duolingo ile yabancı dil öğrenmek bir üniversite dönemi boyunca eğitim almakla eş değer. Ayrıca Duolingo’nun yaratıcısı sistemin Amerika’da kullanılan en büyük yabancı dil eğitim sisteminden daha faydalı olduğunu iddaa ediyor. Uluslararası alanda da Duolingo en iyi yabancı dil öğrenme yöntemlerinden biri olarak tanınırlığını giderek arttırmakta.

Eğer sizin de hep öğrenmek istediğiniz bir yabancı dil varsa ve zaman ayıramıyorsanız günde 10-15 dk Duolingo kullanarak öğrenmeye hemen başlayabilirsiniz!

Duolingo Android Uygulamasını telefonunuza indirmek için buraya tıklayın.

Duolingo’yu iPhone veya iPad’inize yüklemek için buraya tıklayın.