Google Translate Artık Daha Akıllı! Telefonunuzun kamerasıyla çeviri yapın!

Google Translate Artık Daha Akıllı! Telefonunuzun kamerasıyla çeviri yapın!

Oca 14, 2015 1 Yazar: Cem TÜRK

Etrafınızda sürekli yabancı dilde yazılmış yazılar var ve ne olduğunu bilmek mi istiyorsunuz? Geliştirilmiş özellikleriyle telefonunuza indirebileceğiniz Google Translate uygulamasıyla telefonunuzun kamerasını yazıların üstüne tutmanız yeterli! Google Translate uygulaması ile artık bir yazının fotoğrafı üzerinden hızlıca çeviri yapılmasını sağlayabiliyorsunuz!!

Telefonunuzun kamerasıyla çeviri yapın!

Telefonunuzun kamerasıyla çeviri yapın!

Daha Çarşamba günü faaliyete giren bu özellik sayesinde yabancı bir ülkede sokaklardaki işaretleri ve etrafınızdaki tabeleların ne anlama öğrenmek çok daha kolay olacak. Yapmanız gereken telefonunuza Google Translate uygulamasını indirdikten sonra uygulamadı fotoğraf simgesine tıklamak, ardından ekranda metin üstüne bir kere tıkladığınızda Google metni tarıyor ve daha sonra tespit ettiği metni parmağınızla işaretlemenizi istiyor ve ta daaa!!! Kelimeniz büyülü bir şekilde çevriliyor :) Bknz. Şekil 1A.

Ayrıca eş zamanlı çeviri özelliğiyle de yabancı biri ile aynı anda konuşurken anlaşmanızı sağlıyor. Böylece artık telefonunuz size mütercim tercümanlık da yapabiliyor! Bknz. Şekil 1B.

Tüm bunlara ek olarak dillerin yanındaki pinleme simgesine tıkladığınızda o dille ilgili bütün verileri telefonunuza indirip, internet olmadan da çeviri yapabiliyorsunuz.

Bunun yanı sıra Google gerçek zamanlı çevirme hızında da iyileştirmeler yapmış, yeni özelliklerin tadını çıkarmak için iOS ve ya Android telefonunuza Google Translate uygulamasını yükleyebilir. İlk fırsatta arkadaşlarınıza hava atabilirsiniz :P

Google Translate Android Uygulamasını Yüklemek için buraya tıklayın.

Google Translate iOS Uygulamasını Yüklemek için buraya tıklayın.