Windows 10 Bomba Gibi Geliyor!!!

Windows 10 Bomba Gibi Geliyor!!!

Oca 23, 2015 0 Yazar: Cem TÜRK

windows10

21 Ocak 2015 günü Microsoft yeni işletim sistemi Windows 10’u (9 rakamı Japonya’da uğursuz kabul edildiği için versiyon numarası 10 olarak değiştirildi) Redmond’daki üssüne özel olarak davet ettiği teknoloji gurularına tanıttı. Windows 10, 8’den sonra ilaç gibi gelecek gibi duruyor! Sitede yeni Windows’da bulanacak özelliklere kısaca değinmiştim, şuradan Windows 10’da bulunacak özellikler konusuna tekrar bakabilirsiniz.

Önceden değindiğim özellikler dışında neler var, elimden geldiğince değineceğim.

Windows 7 ve Windows 8 Kullanıcıları için Ücretsiz Yükseltme Fırsatı!

Eğer lisanslı bir Windows 7 veya Windows 8 kullanıcısıysanız, Windows 10 çıktıktan sonraki ilk yıl süresince ücretsiz olarak Windows 10’a geçiş yapabileceksiniz. Microsoft artık insanların Windows’u mecburiyetten değil de sevdikleri için kullanmalarını istediklerini belirtmiş. Umarım biz kullanıcıları daha mutlu edebilirler.

Ücretsiz Yükseltme

Ücretsiz Yükseltme

Windows 10’dan bazı görüntüler;

Windows 10’un yapım aşamasında 1.7 milyon kişi denemelerde bulunmuş ve 800.000’den fazla geri bildirim alınmış. Ofis programları Windows 10’a özel olarak modifiye edilmiş ve daha iyi olması bekleniyor.

Windows 10 Spartan adı verilen ve yepyeni bir web browser programı ile geliyor, böylece Internet Explorer’a veda edilecek ve yerini çok daha hızlı olması beklenen Poject Spartan alacak.

Bunun yanı sıra evrensel uygulama tabir edilen yeni windows uygulamaları windows tabletlerde ve telefonlarda da çalışacak ayrıca Windows 10 yeni özel donanımlarla gelecek.

HoloLens – Holografik Bilgisayar Platformu

MS HoloLens

MS HoloLens

Windows 10’da hologramlardan oluşan programlar ve uygulamalar geliştirilebilecek, böylece dokunmatik cihazlardan sonra büyük bir devrim olacak 3 boyutlu holografik arayüzler sadece bilim kurgu filmlerinde olmaktan çıkıp yavaşça hayatımıza girmeye başlayacak. HoloLens adı verilen gözlüklerle dijital objeler gerçek hayattaymış gibi gözükebilecek.

Windows 10 ilerleyen aylarda bir deneme sürümü yayınlayacak, daha sonra size çok daha net bilgiler verebileceğim.