Plague Inc – Dünyayı Enfekte Edin!

Plague Inc – Dünyayı Enfekte Edin!

Ağu 28, 2014 1 Yazar: Cem TÜRK

Merhabalar, geçen hafta sizin için Iron Force android oyununu incelemiştim. Bu hafta ise hasta olacağınız sıradışı bir oyun inceliyoruz, Plague Inc. Bu oyunda amacımız ölümcül bir hastalık yayarak tüm dünya nüfusunu ortadan kaldırıp insanlığın sonunu getirmek. Özellikle hasta olduğum haftasonu tüm dünyadan intikamımı almada yararı dokundu.

Plague Inc - Yılın oyunu seçilmiş :)

Plague Inc – Yılın oyunu seçilmiş :)

Oyuna belli bir bakteri, virüs, mantar gibi bir hastalık türü ile başlayıp, seçtiğiniz bir ülkeden başlıyorsunuz. Oyun ilerledikçe kazandığımız DNA puanlarıyla açtığımız özellikler sayesinde hastalığın özelliklerini değiştirip olabildiğince farkedilmeden hızlıca yaymaya ve birden hastalığı daha ölümcülleştirerek tüm dünya bir tedavi üretemeden herkesi öldürmeye çalışıyorsunuz.

Plague Inc - Hastalık Türleri

Plague Inc – Hastalık Türleri

Her hastalık türünün farklı özellikleri var, mesela mantar olunca hızlıca yaymanız gerekiyor buna bağlı olarak da stratejinizi değiştirmelisiniz. Eğer hastalık tüm dünyaya yayılmadan çok ölümcül bir hale gelirse tüm sağlıklı kişilere bulaşmadan hastaların hepsi ölüyor ve sağlıklı kişiler kaldığı için amacınıza ulaşamıyorsunuz.

Tüm dünyaya yayıp, herkesi öldürün!

Tüm dünyaya yayıp, herkesi öldürün!

Yine benzer şekilde hastalığınız tüm dünyaya yayıldığında yeterince ölümcül değilse herkes ölmeden genellikle tedavi üretiliyor, özellikle bir hastalık erkenden ölümcül bir hal alırsa ülkeler erkenden önlem aldığı için tüm ülkelere yaymakta zorlanıyorsunuz.

Uzun lafın kısası Plague Inc sizlere memnuniyetle tavsiye edebileceğim bir Android ve iPhone oyunu.

Oyun videosu:

Plague Inc’i android cihazınıza indirmek için tıklayın.

Plague Inc’i iTunes’dan indirmek için tıklayın.

İlginizi çekebilecek diğer Android oyunları için buraya tıklayabilirsiniz.

Tüm bu özellikleriyle Plague Inc başta basit görünse de farklı stratejiler üretmenizi gerektiren eğlenceli bir oyun.