Türksat 4A Kanal Ayarları Ve Güncel Frekans Listesi

Türksat 4A Kanal Ayarları Ve Güncel Frekans Listesi

Eyl 18, 2014 0 Yazar: Cem TÜRK

Türksat kulanım ömrü dolan Türksat 2A uydusundaki kanalları bu gece yarısı itibariyle Türksat 4A uydusuna aktardı. Bu nedenle uydu alıcınızdaki kanallar kaybolmuş olabilir. Peki kanalları geri getirmek için ne yapmalısınız?

Türksat 4A Kanal Ayarları

Türksat 4A Kanal Ayarları

Türksat’ın yaptığı açıklamaya göre yapabilecekleriniz şöyle;

Türksat Kanal Güncelleme Sistemi (TKGS) ile uyumlu uydu alıcıları yeni frekansları otomatik olarak güncelleyecektir. Yeni uydu alıcısı alacak kullanıcıların TKGS uyumlu uydu alıcılarını tercih etmeleri tavsiye edilmektedir. TKGS uyumlu uydu alıcılarının listesine, http://www.turksat.com.tr/tr/turksat-kanal-guncelleme-sistemi adresinden ulaşabilirsiniz.

Eğer uydu alıcınızd TKGS özelliği yoksa üzülmeyin, yapmanız gereken basit bir işlem.

Eğer uydu alıcınız TKGS uyumlu değil ise 11844 MHz frekansı, Dikey V-polarizasyon, 2222 Sembol Oranı, FEC ¾ veya 11747 MHz frekansı, Yatay H-polarizasyon, 27500 Sembol Oranı ve FEC 5/6 değerleri girilerek “Şebeke (Network) Taraması” yapılmalıdır.

Türksat 4A haberleşme uydusu, 42° Doğu yörüngesinde (Türksat 2A ve Türksat 3A uyduları ile birlikte) hizmet vereceğinden, uydu üzerindeki yayınları izlemek için ek bir antene ihtiyaç olmadığı gibi mevcut anten ayarlarında da herhangi bir değişiklik yapılmasına gerek bulunmamaktadır.

Türksat’ın yaptığı açıklamalara ek olarak güncel frekans listesini buraya tıklayarak bilgisayarınıza indirebilirsiniz.

Eğer Android telefonunuz varsa Turksat Android uygulamasını buraya tıklayarak güncel frekans listesine ve Turksat ile ilgili haberlere cep telefonunuzdan ulaşabilirsiniz.

Eğer iPhone marka telefonunuz varsa Turksat iPhone uygulamasını buraya tıklayarak güncel frekans listesine ve Turksat ile ilgili haberlere cep telefonunuzdan ulaşabilirsiniz.

İyi seyirler :)