Geçen bir yılın ardından… Merhaba 2015!

Geçen bir yılın ardından… Merhaba 2015!

Oca 2, 2015 2 Yazar: Cem TÜRK

Klişe bir söz ama yılların nasıl geçtiğini maalesef farketmiyoruz, 2014 yılı da bir dolu hatırayla geride kaldı. Sizi bilmem ama benim için bir çok yenilikle dolu bir yıl oldu. 2013’de tek bir yazı bile yazmamışken 2014 yılına Şubat ayında start verip 69 yeni yazı yazmışım tüm yılda ki bu site için en etkin geçen yıl oluyor.  Eğer kaçırdığınız yazılar varsa yazı geçmişine göz atabilirsiniz.

2015 yükleniyor...

2015 yükleniyor…

Geçen yıldan aklımda kalan başlıca şeyler, seçimlere kadar tape manyağı olmamız, twitter’ın kapatılması, herkesin VPN kullanması, haziran da “dünya evine” girmem, güzel geçen bir tatil, dönüşü yoğun bir koşuşturmaca, 6 ay internetten yoksun yaşamam ardından Aralık ayında ev satın alıp, hem gerçek anlamda evlenmem hem de sonunda evime internete bağlanabilmem. Evet yanlış duymadınız artık evimde internet var! :D

Bu arada 2014 yılında babannem ve dedeme de veda etmek zorunda kaldık, ölüm hayatın gerçeği ancak insan bir türlü kabullenmek istemiyor…

Benim için oldukça yoğun bir yıl oldu, özellikle son aylar o kadar yoğundum ki oturup 5 dk soluklanacak vakit bulamadım. Site ile ilgili yıllık bir kaç istatistik çıkarmalıyım diye kara kara düşünürken, JetPack’ten gelen bir mail içime su serpti, sağolsunlar yıllık bir kaç istatistik çıkarmışlar site ile ilgili.

Özet geçicek olursak 69 yazı yazmışım ve en çok görüntülenen yazı Android Uygulamaları konusundaki yazım olmuş. Tam tamına 264 adet yorum yazılmış siteye, devamını bekliyorum :) Yılı Alexa sıralamasında 389.007 sırada bitirdik, geçtiğimiz sene başında 5-6 milyon arası gidip geliyorduk. Son zamanlar günlük ziyaretçi sayısı 350-450 arası değişkenlik göstermeye devam ediyor. Facebook sayfasını beğenen 127 kişi bulunuyor.

Bu arada Hearthstone oyunu Android tabletler için çıktı, ben de bir yolunu bulup telefonuma yüklemeyi becerdim artık telefonda Hearthstone oynayabiliyorum. Diğer yandan da Elite: Dangerous sonunda beta sürecini tamamlayıp 16 Aralık’ta yayınlandı, oynamak için pek fırsat bulamadıysam da Hauler’ımla gezip dolaşıp ufak tefek görevler yapabiliyorum.

Neyse geçtiğimiz yıl geride kaldı, önümüze bakmak gerek. 2015 de site açısından hedeflerim şöyle, en az 75 yazı yazmak, 100 yazı yazmayı ise büyük hedef olarak belirliyorum, aha da belirledim :) Sitenin Facebook sayfasının beğeni sayısını 200‘e çıkartmak başka bir hedef olarak dursun. Müzik ve yazılım konusunda daha çok yazmayı hedefliyorum.

Bunun dışında iş değiştireceğim, umarım her şey yolunda gider. Yazın bir Malatya’ya gitme planım var tatile, Hearthstone’da arena da 10 galibiyet almayı hedef koyayım aklıma gelmişken, en fazla 8 kez kazandım sanırım. Ayrıca elimden geldiğince spor yapmayı hedefliyorum, hantallaştım biraz :) Bunun dışında herkese sevdikleriyle mutlu güzel bir yıl diliyorum.

Son olarak Aralık ayının şarkısı olarak Royal Blood’dan Out of Black isimli eser sizlere gelsin :)

Beni takip etmeye devam edin :)

Görüşmek üzere.