Şubat sonu ve Windows 7 SP1 Güncellemesi

Şubat sonu ve Windows 7 SP1 Güncellemesi

Şub 25, 2011 0 Yazar: Cem TÜRK

[custom_frame_left]
[/custom_frame_left]
Önceden de değindiğim gibi artık sitede yaşadıklarımla ilgili daha sık yer vermeye karar vermiştim. Aslında bunu bile zor beceriyorum hatta başlık konusunda baya sıkıntı çektim ve sanırım kişisel konularda başlık bulma sıkıntısı yaşamaya devam edeceğim. Neyse biz konumuza dönelim.

Şubat ayı bitiyor ve başta kendime koyduğum hedefler konusunda pek fazla ilerleme kaydettiğimi söyleyemeyeceğim, benim için en büyük değişiklik sonunda uzun zamandır yaşadığım sağlık sorunları konusunda hastanenin yolunu tutmak oldu. Artık sürekli olarak gözlük takıyorum ve bundan sonra uzağı görmekte sıkıntı yaşamayacağım. Bir nevi ufkum açıldı da diyebilirim :)

Öte yandan iş dışındaki vaktimi Starcraft ve diziler arasında geçirdim. Her ne kadar son günler Starcraft 2 oynamasamda The Big Bang Theory, Spartacus : Gods Of The Arena, How I Met Your Mother gibi diziler kendimi oyalamak için fazlasıyla yeterli oldu. Arada Civ IV oynayıp Civ V’in ne kadar kötü bir oyun olduğunu tekrar hatırlama imkanım da oldu.

Bu arada Fenerbahçe’nin ligin 2. yarısında yakaladığı çıkışı ve Beşiktaş’ı deplasmanda yenmesine değinmemek olmaz. İlk yarının sonlarında gerçekten takımdan umudumu kesmiştim fakat azizsilin mi dersiniz aykutsilin mi ne olmuşsa takım kendine geldi sonunda. Bu arada Beşiktaş’ın o kadar transferden sonra gelenden 4 gidenden 4 yemesi de ayrı bir araştırma konusu.

Siteyle de ilgili birkaç değişiklik yapıp Facebook Beğen ve Paylaş linklerinin yanı sıra sayfanın altına da çok kullanışlı bir araç çubuğu ekledim beğenenler araç çubuğunu http://www.wibiya.com/ sitesinden elde edebilirler. Ayrıca Facebook uygulaması nasıl yapılır konusunda deneylerim devam ediyor. Bu arada wordpress aracılığıyla atılan maillerle ilgili birkaç sorun yaşadım sanırım artık çalışıyor eğer birden fazla mail aldıysanız şimdiden özür dilerim :)

Değinmek istediğim bir diğer şey de Microsoft’un Windows 7 Service Pack 1 güncellemesini yayınlamış olması. Aslında bu güncelleme içerik bakımından fazla yenilikler içermiyor, Microsoft daha önceki güvenlik ve özellik güncellemelerini tek bir güncelleme paketi haline getirmiş. Çok ufak da olsa 1-2 ek özellik de mevcut. Her zaman olduğu gibi tavsiyem Windows ile ilgili güncellemeleri her zaman eksiksiz olarak yüklemeniz böylece sisteminiz daima olabildiğince stabil ve güvenli olacaktır.