Internet Explorer 9 RC sürümü yayınlandı!!!

Internet Explorer 9 RC sürümü yayınlandı!!!

Şub 18, 2011 0 Yazar: Cem TÜRK
Internet Explorer 9 RC sürümü yayınlandı!!

Internet Explorer 9 RC sürümü yayınlandı!!

Merhaba arkadaşlar,

Bundan daha önce Internet Explorer 8’in deneme sürümü ile ilgili bir yazı yazmıştım. Microsoft o zamanlar rakiplerine göre geride kaldığı aşikar web tarayıcısını hızlandırmak ve kullanışlı kılmak amacıyla değişikliklere gitmişti. Aslında sonuç olarak biraz daha hızlı hale gelmişti Internet Explorer ama hala istenildiği kadar kullanışlı olduğunu söylemek zordu. İşte tüm bu bilgiler doğrultusunda Microsoft Internet Explorer 9’u çok daha hızlı ve kullanışlı kılmak için elinden geleni yapmış.

Öncelikle Internet Explorer 9’u beta sürümünden itibaren kullandığımı söylemeliyim. Internet Explorer 9’un ben de yarattığı ilk izlenimler şöyleydi;

1 – Görünüm olarak oldukça basitleştirilmiş, artık adres çubuğundan arama yapabiliyoruz ve klasik menüye ulaşmamız için Alt tuşuna basmamız yeterli.
2 – Internet Explorer 9 ilk çalıştığında eklentilerin kapatılmasını öneriyor ve böylece herhangi bir sayfa açılırken ne kadar zaman kazancağımızı gösteriyor, ben tüm eklentileri devre dışı bıraktım çünkü sayfaları dolaşmamız hem yavaşlarken hem de birçok sorun yaşamamıza sebebiyet verebiliyor eklentiler.
3 – Internet Explorer 8’e göre daha hızlı çalışıyor ve Windows 7’ye tam uyumlu olması sebebiyle sıklıkla kullandığımız web sitelerinin kısayollarını Windows 7 görev çubuğuna eklememize olanak veriyor.
4 – Görev çubuğunda Internet Explorer’a sağ tıkladığımızda son gezdiğimiz sitelerin listesi çıkıyor ve rahatlıkla tekrar ziyaret edebiliyoruz.

5 – Yeni bir tab açtığımızda Chrome’da olduğu gibi en çok ziyaret ettiğimiz sayfaların listesi ile karşılaşıyoruz.
6 – Artık Internet Explorer 9’da da Firefox ve Chrome’da olduğu gibi bir indirme yöneticimiz var.
7 – Internet Explorer 9, HTML5 standartlarına uygun ve grafik işlemciyi kullanarak içeriği daha hızlı ve kaliteli olarak görüntülememizi sağlıyor.

Beta sürümü bence genel olarak baktığımızda fena değildi ama bazı sayfalarda flash olan kısımlar beyaz beyaz çıkıyordu bende. Yine de kullanmaya değecek bir Browser’dı. Ve sonunda Microsoft final sürümünden bir önceki sürüm olan RC sürümünü yayınladı. Bu sürümde sayfalar bana göre biraz daha hızlı açılıyor ve şu ana kadar pek bir sorun yaşadığımı söyleyemem.

Evdeki bilgisayarımda Firefox ve Internet Explorer 8, işyerinde Chrome ve Internet Explorer 9 kullanan biri olarak şunu söyleyebilirim ki Internet Explorer 9’u gönül rahatlığıyla bilgisayarınıza yükleyip kullanabilirsiniz. Bana göre arada fazla Internet Explorer 9 eklentisi olmaması dışında çok büyük bir fark yok diğerleriyle. Denemenizi kesinlikle tavsiye ediyorum.

Internet Explorer 9 deneme sürümünü aşağıdaki adresten indirebilirsiniz;

http://windows.microsoft.com/tr-TR/internet-explorer/downloads/ie

Microsoft’tan yapılan son açıklamaya göre yüklediğimiz Internet Explorer 9 RC sürümleri, final sürüm yayınlandığında otomatik olarak güncellenecek… Bence daha fazla vakit kaybetmeden hemen Internet Explorer 9’unuzu yükleyin.