2 adımda Google Aramalarında Yazar Olarak Adınızı Çıkarmak

2 adımda Google Aramalarında Yazar Olarak Adınızı Çıkarmak

Ağu 23, 2014 3 Yazar: Cem TÜRK

Merhabalar, siz de sitenizle ilgili çıkan arama sonuçlarında yazar olarak isminiz çıksın ister misiniz? Google sitenize ufak bir kod ekleyerek arama sonuçlarında yazar olarak isminizin çıkmasına izin veriyor. Peki neler mi yapmalısınız? Çok kolay bir kaç adımla bunu yapmak mümkün.

Sitede özellikle wordpress kullanıcıları için ufak tefek ipuçları yayınlamaya çalışıyorum, geçenlerde Tarayıcı Önbellekleme Özelliği’ni nasıl aktive edebileceğinizi açıklamıştım. Şimdide kendimizi yazar olarak Google’a tanıtmaya geldi.

 

Arama Sonularında Yazar Olarak İsminizi Çıkartın

Arama Sonularında Yazar Olarak İsminizi Çıkartın

 

  1. Öncelikle bir Google+ profiline ihtiyacımız var, eğer bir Google+ hesabınız yoksa http://plus.google.com adresinden oluşturabilirsiniz.
  2. Son olarak yapmanız gereken sitenize Google+ profilinizin linkini sonuna ?rel=author ifadesiyle birlikte eklemek. ( https://plus.google.com/+cemturk1907/?rel=author veya https://plus.google.com/101093695566792633390/?rel=author ) gibi

Eğer WordPress sitenizde sizden başka yazarlar var ise yapmanız gereken WP About Author eklentisini yükleyip, kullanıcı profillerine yukardaki gibi Google+ profil adresini eklemekten ibaret.

Eğer dediklerimi yaptıysanız özelliğin çalışıp çalışmadığından emin olmak için Google Webmaster Tools Yapısal Veri Test Aracı’nı kullanarak Yazarlık Testi Sonucu’na göz atabilirsiniz.

Sorularınızı yorumlar kısmından bana iletebilirsiniz.

Görüşmek üzere  :)