64-bit Chrome yayında! Daha hızlı, daha güvenli ve daha iyi!

64-bit Chrome yayında! Daha hızlı, daha güvenli ve daha iyi!

Ağu 27, 2014 0 Yazar: Cem TÜRK

Sonunda Google Chrome’un sağlam bir 64 bit sürümünü yayınladı. Google’a göre Windows için 64-bit Chrome, 32-bit Chrome’a göre 3 büyük avantaja sahip. Daha hızlı, daha güvenli ve daha hatasız çalışıyor. Youtube’da HD video çözümlemek gibi görevleri 64-bit Chrome %15 daha hızlı yapıyor. Ayrıca 64 bit Chrome 32 bit versiyonundan 2 kat daha stabil çalışıyor. Google, Mozilla Firefox’dan farklı olarak bir süredir 64 bit versiyonunu Hazirandan beri test ediyordu ve sonunda stabil olan Chrome 37 versiyonu yayınladı.

Google’a göre 64 bit versiyona geçiş resim ve multimedya içeriklerin görüntülenme hızını ortalama %25 arttırıyor. Ayrıca Windows için getirdiği DirectWrite desteği ile Windows bilgisayarlarda Chrome’daki yazı tipleri daha hızlı, daha net ve daha iyi görüntülenecek. Güvenlikle ilgili geliştirmelerin yanısıra Google 64-bit Chrome’un 32-bit versiyonuna göre 2 kat daha az çöktüğünü bildiriyor.

64-bit Chrome

64-bit Chrome

Şimdilik 64-bit Chrome sadece Windows kullanıcıları için yayınlandı maalesef 2009 yılından beri OS X versiyonu test aşamasına bile ulaşmamış durumda. Ancak Windows versiyonunun yayınlanmasının ardından bu konuda bir hızlanma olması muhtemel.

64-Bit Chrome Yüklemek veya mevcut sürümünüzü yükseltmek için buraya tıklayın.