Bilgisayarda Kısayol Tuşları

Nis 23, 2009 2 Yazar: Cem TÜRK

Günümüzde bilgisayarlar için klavye ve mouse ikilisi birer olmazsa olmaz konumundalar. Özellikle son zamanlarda çoğu işlevi sadece mouse aracılığıyla yapmak mümkün, öyle ki artık bilgisayar kullanıcılarının çoğu mouse olmadan bilgisayarı kullanamayacak durumda.

Aslında sadece klavye kullanarak bilgisayarda hergün yaptığınız birçok işlemi çok daha hızlı bir şekilde yapabileceğinizi biliyormuydunuz? Yapmanız gereken çok işinize yarayabilecek bir kaç kısayol tuşunu öğrenmek, böylece bilgisayar kullanımınız çok daha rahat bir hale gelecek. İşte işinizi kolaylaştıracak Windows XP, Windows Vista, Internet Explorer, Firefox, Outlook, Word, Excel ve Powerpoint kısayollarının listesi.

Windows XP Kısayol Tuşları

Windows Vista Kısayol Tuşları

Internet Explorer için Kısayol Tuşları

Mozilla Firefox için Kısayol Tuşları

Microsoft Office Outlook için Kısayol Tuşları

Microsoft Office Word için Kısayol Tuşları

Microsoft Office Excel için Kısayol Tuşları

Microsoft Office Powerpoint için Kısayol Tuşları

Kendi adıma konuşmak gerekirse Windows için Logotuşu + D (Masaüstünü Göster) tuşu, CTRL+ALT+DEL veya aynı işlevi gören CTRL+SHIFT+ESC tuş kombinasyonları çok faydalı, Internet Explorer ve Firefox da tablarla ilgili tuşlar CTRL+T (Yeni tab açma) CTRL+W ( Tab kapatma) tuşları işe yarıyor. Ayrıca .com uzantılı siteler için  adres tamamlama kısayolu oldukça faydalı örneğin adres çubuğuna sadece “google” yazıp CTRL+ENTER a basın, www.google.com  açılacaktır.

Sizin de faydalı bulduğunuz kısayolları ve katkılarınızı bekliyoruz.