En İyi 10 Firefox Eklentisi

Şub 12, 2010 5 Yazar: Cem TÜRK
firefox

En İyi 10 Firefox Eklentisi

Günümüzün en popüler tarayıcılarından biri olan Firefox hemen hemen herkesin bilgisayarında bulunuyor. Birçoğumuzun tercih sebebi ise daha hızlı/daha kullanışlı olduğunu düşünmemiz. Peki Firefox’u eklentiler sayesinde çok daha kullanışlı bir hale getirebileceğinizi biliyormuydunuz?

İşte işinize yarayacak en iyi 10 Firefox eklentisi;

1 – Adblock Plus : Gezdiğiniz sitelerdeki reklamlar sizi çok mu rahatsız ediyor? Eğer Adblock eklentiniz varsa istemediğiniz reklamların üzerine sağ tıklayıp çerçeveyi/resmi engelle diyerek bir daha gözükmemelerini sağlayabilirsiniz.

2 – Flashblock : Artık sitelerde büyüp/küçülen flash reklamları oldukça moda oldu. Fakat bu bazen reklamların altına denk gelen kısımlara tıklayamamaza sebebiyet veriyor. Flashblock herhangi bir sitedeki flash kısımları bloke ederek istediğimizde gösterilmesini sağlıyor, bence oldukça kullanışlı.

3 – Speed Dial : En çok ziyaret ettiğiniz sitelere Firefox’u açtığınız da artık tek tıklamayla ulaşabilirsiniz. Yapmanız gereken Speed Dial eklentisini yüklemek.

4 – Cooliris : Herhangi bir websayfasındaki resimleri 3 boyutlu bir duvar haline getirip oldukça hoş bir arayüzle dolaşmanızı sağlıyor. Özellikle Google’dan sıkça resim arayan biriyseniz çok beğeneceksiniz. Kesinlikle tavsiye ediyorum!

5 – Firebug : Firefox dahilinde kullanabileceğiniz, gezindiğiniz sayfa üzerinde anında değişiklik yapma olanığı veren Web Tasarım eklentisi. Eğer Web Tasarım ile ilgileniyorsanız kesinlikle sahip olmalısınız.

6 – Download Statusbar : İndirdiğiniz dosyaları durum çubuğunda görüntüleyen, durdurma, devam etme gibi seçenekleri bulunan kullanışlı eklenti.

7 – Chatzilla : Firefox’dan IRC’ye bağlanıp sohbet edebilmeyi sağlayan oldukça hoş bir eklenti.

8 – FireFTP : Firefox üzerinden FTP sunucularına dosya yüklemenizi/almanızı sağlar.

9 – Tab Preview : Firefox’daki tablarımızın üzerine geldiğimizde önizlemesini gösterir.

10 – IE Tab : Herhangi bir sayfayı Firefox dahilinde Internet Explorer’a uyumlu şekilde görmenizi sağlar.

Beğeneceğinizi umuyorum.. İyi gezinmeler.

Not: Eklentileri yüklemek için Araçlar->Eklentiler menüsüne gelin Eklenti Edin sekmesinde yüklemek istediğiniz eklentinin ismini yazıp aratın. Çıkan sonuç sayfasından istediğiniz eklentiye tıklayıp Firefox Uygulamasına Ekle diyerek rahatlıkla yükleyebilirsiniz.