Bilgisayarınız İçin Faydalı Yazılımlar

Bilgisayarınız İçin Faydalı Yazılımlar

Mar 11, 2010 8 Yazar: Cem TÜRK
Bilgisayarınız İçin Faydalı Yazılımlar

Bilgisayarınız İçin Faydalı Yazılımlar

Hepimizin bilgisayarında hemen hemen hergün kullandığı ve küçük de olsa işimizi gören bir çok program vardır. Ama maalesef genelde bu yazılımların bir kısmı ücretli veya deneme sürümü olabiliyor. Aslında ücretsiz ve açık kaynak kodlu olan birçok alternatif yazılım mevcut. İşte elimden geldiğince ücretsiz (freeware) olan alternatifleri kullanarak hazırladığım bilgisayarınız için olmazsa olmaz yazılımlar listesi;

  1. Winrar : Tartışmasız en popüler sıkıştırma programı, bu programla büyük dosyaları sıkıştırarak yer kazanabilir ya da gerektiğinde dosyaları bölerek ileride birleştirebilirsiniz. Deneme sürümünü buradan indirebilirsiniz.
  2. 7-Zip : Winrar için ücretsiz, açık kaynak kodlu bir alternatif, üstelik Winrar’dan daha iyi sıkıştırma yaptığı iddia ediliyor. Buradan indirebilirsiniz.
  3. Mozilla Firefox : Günümüzün en popüler tarayıcılarından (browser) biri. Çok fazla açıklama yapmaya gerek yok. Buradan indirebilirsiniz.
  4. Google Chrome : Google’ın geliştirdiği, oldukça hızlı olduğunu iddaa ettiği ücretsiz tarayıcısı. Buradan indirebilirsiniz.
  5. Mozilla Thunderbird : Firefox’u yaratan Mozilla firmasının Outlook’u aratmayan, yıllardır kullandığım ücretsiz e-posta programı. Tavsiye edilir. Buradan indirebilirsiniz.
  6. K-Lite codec pack : Bilgisayarımızda video, film vb izlemek için bir olmazsa olmaz! Paketle gelen codecler ve Media Player Classic ile birçok şeyi rahatlıkla izleyebilirsiniz. Ücretsiz.  Buradan indirebilirsiniz.
  7. SMPlayer : Açık kaynak kodlu medya oynatıcısı, eğer alt yazı senkronizasyonuyla ilgili sorunlar yaşıyorsanız SMPlayer’dan altyazıyı bir önceki/sonraki cümleye veya belli bir saniye ileri ya da geri olarak sorununuzu giderebilirsiniz. Üstelik ücretsiz! Tavsiye edilir. Buradan indirebilirsiniz.
  8. Audacity : Ücretsiz ses düzenleme ve kayıt programı. Buradan indirebilirsiniz.
  9. uTorrent : Kendisi küçücük olan fakat işlevi çok büyük olan ücretsiz BitTorrent programı. Kesinlikle tavsiye ederim. Buradan indirebilirsiniz.
  10. FileZilla : Açık kaynak kodlu ücretsiz oldukça kullanışlı FTP programı. Ayrıca ücretsiz FTP Server’ı da mevcut. Eğer FTP kullanıyorsanız olmazsa olmaz bir program. Buradan indirebilirsiniz.
  11. Irfanview : Bir çok resim üzerinde küçültme gibi işlemleri uygulayabilen, ücretsiz resim düzenleme programı. Buradan indirebilirsiniz.
  12. Winamp : Dünyanın en popüler müzik oynatıcısı, ayrıca video da oynatabiliyor! Daha ne olsun. Buradan indirebilirsiniz. 
  13. Autohotkey : Klavye ve mouse için ücretsiz makro programı. Eğer bir oyun tutkunuysanız herhangi bir klavye veya mouse tuşuna makrolar tanımlayarak kendinize büyük rahatlık sağlayabilirsiniz. Buradan indirebilirsiniz.
  14. Camstudio : Bilgisayarınızdaki ekran görüntüsünü ve sesi kaydetmeye yarayan ücretsiz program. Buradan indirebilirsiniz.
  15. Colorspy : Mouse’u ekran üzerindeki herhangi bir noktaya tuttuğumuzda renk kodunu hex, rgb, cmyk, visual basic gibi formatlarda gösteren oldukça kullanışlı miniminnacık bir program :) . Buradan indirebilirsiniz.
  16. CCleaner : Bilgisayarınızdaki geçici dosyaları, çerezleri (cookies), gereksiz registry kayıtlarını ve kurup sildiğiniz programlardan kalan kalıntıları temizlemeye yarayan ücretsiz program. Buradan indirebilirsiniz.
  17. PuTTY :  Ücretsiz SSH ve telnet programı. Buradan indirebilirsiniz.
  18. TeamViewer : İnternet üzerinden uzaktaki bir bilgisayara teknik destek, masa üstü paylaşımı gibi amaçlarla bağlanıp, bağlandığımız bilgisayar üzerinde işlemler yapmamıza olanak tanıyan program. Bu programı kullanarak evdeki bilgisayarınıza dilediğiniz zaman bağlanabilirsiniz. Kişisel kullanım için ücretsiz. Tavsiye edilir. Buradan indirebilirsiniz.

Eğer sizinde aklınıza gelen, kullandığınız faydalı programlar varsa yorum vasıtasıyla bize iletebilirsiniz!!

Teşekkürler!