Firefox görünümünüzü Personas ile değiştirin!

Mar 25, 2010 0 Yazar: Cem TÜRK
Firefox Personas

Firefox'unuzu Personas ile Özelleştirin!

Eğer eski bir Firefox kullanıcısıysanız eskiden Firefox görünümünü temalar aracılığıyla iyileştirilebildiğini hatırlarsınız. Fakat temalar genelde pek iyi çalışmaması nedeniyle kullanılmıyordu.

Firefox son güncellemesi olan 3.6.2 ile temaları Personas adı altıyla çok daha güzel bir şekilde kullanımınıza sundu. İster size sunulan 35.000 den fazla Persona’dan birini, ya da kendi personanızı yaratıp kullanabilirsiniz.  Artık çok basit bir kaç işlemle çok daha güzel görünen bir Firefox’unuz olabilir.

Bunun için yapmanız gereken işlemler çok basit!

Öncelikle Firefox altındaki Yardım menüsü altından Güncellemelere Bak‘ı seçerek Firefox’un son sürümüne sahip olduğunuzdan emin olun, eğer son sürüm yüklü değilse bu seçenek vasıtasıyla yükleyebilirsiniz. (Son sürümü yüklemek için bu işlemi hiçbir güncelleme yok mesajını görene kadar tekrar etmeniz gerekebilir.)

Firefox’un son sürümünün yüklü olduğundan emin olduktan sonra;

1 – İlk önce http://www.getpersonas.com sitesini ziyaret ediyorsunuz.

2 -Karşınıza çıkan Persona’ların her birinin üzerine mouse’unuzu birkaç saniye tuttuğunuzda Firefox otomatik olarak görünümünü değiştiriyor, beğendiğiniz tema üzerindeki Wear It bağlantısına tıklayın böylece Personanız Firefox da kaydedilecek.

3- Yeni Personanızın keyfini çıkarın ;-)