Loreena McKennitt Türkiye’ye Geliyor!!!

Nis 10, 2009 0 Yazar: Cem TÜRK

Ve sonunda beklenen oldu!!! En sevdiğim sanatçılar listesinde başı çeken, çok sıkı takipçisi olduğum dünyaca ünlü şarkıcı Loreena McKennitt Türkiye’ye geliyor!!! 13 Haziran 2009 saat 21:00 de Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesi’nde başlayacak olan konserin biletleri 11 Nisan 2009 itibariyle genel satışa çıkıyor. Tükenmeden almanızı öneririm.

Loreena son albümü olan An Ancient Muse’u bir önceki albümünden 9 yıl sonra çıkarmış, bu süre zarfında orta asyadan tutun da Türkiye ve Yunanistan’ın dahil olduğu birçok ülkede yerel halkla içiçe yaşayıp onlardan ve yerel enstrümanlardan esinlenmeye çalışmıştı. Bu albümü senelerce beklemiştim ve Kelt müziği konseptine bu sefer bizden de bazı esintiler katarak Kervansaray ve İstanbul’un Kapıları isimli iki şarkıyı albümüne dahil etmişti. Ayrıca albümde Katibim şarkısının da değişik bir versiyonu mevcut.

Böylesine sevdiğim bir sanatçının nihayet Türkiye’de konser verecek olması beni şimdiden heyecanlandırmaya başladı bile. Eğer siz de Loreena McKennitt hayranıysanız, onun şarkılarını dinleyip uykuya dalanlardan biriyseniz kesinlikle bu fırsatı kaçırmamalısınız. Unutulmayacak bir gece olacağından daha şimdiden eminim.

Eğer hala Loreena McKennitt’da kim yahu? diyorsanız, buyrun Loreena’nın websitesine üstelik Türkçe desteği de mevcut!!!

Loreena McKennitt – Caravanserai izleyiniz