Windows 10 İzlenimlerim

Windows 10 İzlenimlerim

Eyl 16, 2015 0 Yazar: Cem TÜRK

Merhabalar, 1,5 aydır Windows 10 kullanan biri olarak düşüncelerimi sizlerle paylaşmak isterim. Kısaca belirtmek gerekirse daha önce Windows 8 kullanmayıp Windows 7 ile devam etmiştim ancak Windows 10’dan şimdiye kadar oldukça memnunum.

Windows 10

Windows 10

Daha önce Windows 10 ile ilgili bir kaç yazı yazmıştım ancak yeni özellikleri şöyle bir hatırlayalım.

Başlat menüsü geri döndü ve Windows 8’deki gibi ikonlarla klasik başlat menüsünün sentezi haline gelmiş durumda, favori kısayollarınızı düzenleyebiliyorsunuz böylece oldukça Başlat’a tıkladığınızda kullanışlı bir menü karşınıza çıkıyor.

Sanal masaüstü desteğiyle birden fazla masaüstü kullanıp, pencerelerin birbirine karışmasının önüne geçebiliyorsunuz, bence en kullanışlı özelliklerden biri o.

Sağ alta bildirimler simgesi gelmiş, tıklayınca uyarılar orda çıkıyor, çok bir olayı yok aslında :) Xbox kullanıyorsanız, Xbox platformu ile iletişimde bulunmak mümkün, sesli asistan Cortana yeni bir özellik olarak lanse ediliyor ancak Türkiye’de kullanan pek yoktur sanırım.

Diğer bir yenilik ise Internet Explorer’ın Edge ismini alması ve Microsoft tarafından yeni ve hızlı bir browser olarak lanse edilmesi. Açıkçası Edge browserı fazla kullanmadım ancak beni Chrome alışkanlığımdan vazgeçirecek kadar iyi değil sanki :)

Eskiden kullandığım Visual Studio’nun çeşitli versiyonu ve diğer programlar ve oyunlar gayet güzel sorunsuz şekilde çalıştı bu açıdan hiç bir sıkıntı yaşamadım. Bir arkadaşım lisanssız oyunlarının silindiğinden bahsetmişti :) Eğer böyle bir sorununuz varsa önce yedek almanızı öneririm. Bunun dışında her şey Windows 7’de olduğu gibi sorunsuz çalışıyor, tek ısınamadığım şey yeni Windows fotoğraf görüntüleyici oldu, yeni hesap makinesi fena değil bu arada onu da söyleyeyim :)

Bildiğiniz gibi Windows 10’a Windows 7 ve 8 kullanıcıları ilk 1 sene ücretsiz olarak geçiş yapabiliyor, sonraki her sene belli bir hizmet parası alacak Microsoft ki bence değer. Peki bilgisayarınızı nasıl yükselteceksiniz?

Çoğunuzun bildiği üzere eğer lisanslı bir Windows 7 veya 8 kullanıcısıysanız bilgisayarınızın sağ alt tarafında Windows 10’a yükseltme uyarısını görmüşsünüzdür. Burdan yükseltme için kayıt olup, sıranın size gelmesini bekleyip, sıra size geldiğinde başınız pek ağrımadan yükseltme yapabilirsiniz. Ancak yükseltmeyi yapmadan önce bütün Windows güncellemelerini yüklediğinizden emin olmalısınız.

Ben sabırsız bir insanım o kadar bekleyemem diyorsanız manuel olarak yükseltme işlemini aşağıdaki programla yapabilirsiniz.

32 Bit Sistemler için Windows 10 Yükseltme Aracını İndir

http://download.microsoft.com/download/1/C/8/1C8BAF5C-9B7E-44FB-A90A-F58590B5DF7B/v2.0/MediaCreationTool.exe

64 Bit Sistemler için Windows 10 Yükseltme Aracını İndir

http://download.microsoft.com/download/1/C/8/1C8BAF5C-9B7E-44FB-A90A-F58590B5DF7B/v2.0/MediaCreationToolx64.exe

Yükseltme işlemi ile ilgili daha fazla bilgi için http://www.windows10.gen.tr/windows-10-cikti-hemen-indir/ sitesinden faydalanabilirsiniz.

Bugüne kadar Windows 10 kullandığım süre zarfında, ciddi bir sıkıntıyla karşılaşmadım. Belki de şanslıydım kim bilir? Ancak Windows 7 ile vedalaşıp, Windows 10’a merhaba demekten gayet memnunum. Sizlere de tavsiye ederim.