Windows XP Service Pack 3 Güncellemesi

Eki 27, 2008 3 Yazar: Cem TÜRK

Siz bilgisayarınızı ne kadar sıklıkla güncelliyorsunuz bilmem ama çevremdeki insanlardan takip edebildiğim kadarıyla birçok kişi kullandıkları yazılımları/sürücüleri güncellemeyi ihmal ediyor. Bilgisayar kurulduktan sonra genellikle ihtiyacımız olan programları/oyunları yükleyip öylece unutuveriyoruz güncellemeleri.

Oysa ki güncellemeler sadece ek bir kaç özellikten ibaret değil, hele hele konu bir Windows güncellemesi ise %80 oranında bir güvenlik açığıyla karşı karşıyasınız demektir. Windows XP kurarken artık hepimiz (istisnalar hariç :] )Service Pack 2’li CD’lerimizden kuruyoruz. Bunun sebebi gayet açık çünkü Windows XP ilk çıktığı zamanda aşırı derecede güvenlik açığı bulunduruyordu. Daha sonra 2004 yılında yayınlanan SP2 ile birlikte rahat bir nefes aldık ve artık Windows XP ile internete girmek bizim için bir kabus olmaktan çıktı. Microsoft 2004 yılından bu yana daha birçok güncelleme yayınladı ve son olarak da Nisan 2008 de geriye yönelik tüm güncellemeleri (tam 1.174 adet) içeren Service Pack 3 ‘ü yayınladı.

Her zaman olduğu gibi ilk başta yüklemek ve yüklememek arasında gidip geldikten sonra Service Pack 3 güncellemesini bilgisayarıma kurdum ve bir süredir Service Pack 3 kullanıyorum. SP2 ye göre hiç bir eksiği yok, herhangi bir yavaşlama söz konusu değil, herşey eskiden olduğu gibi tıkır tıkır işliyor.

Ancak Service Pack 3 kurduktan sonra bazı kullanıcılar (ki bunlardan biri bendim :] ) Otomatik Güncelleme yaparken bazı hatalarla (Erişim Engellendi vb) karşılaşılabiliyor. Sakın endişelenmeyin bunun çözümü oldukça basit, aşağıdaki komutları isterseniz Başlat->Çalıştır a yazarak isterseniz de Notepad’e yapıştırıp .bat uzantılı bir dosya oluşturarak çalıştırıyorsunuz ve hiçbir problem kalmıyor.

regsvr32 /s wuapi.dll
regsvr32 /s wuaueng1.dll
regsvr32 /s wuaueng.dll
regsvr32 /s wucltui.dll
regsvr32 /s wups2.dll
regsvr32 /s wups.dll
regsvr32 /s wuweb.dll

Sizce de artık güncelleme yapmanın zamanı gelmedi mi?

Not : Otomatik Güncelleştirmeleri  Bilgisayarım (Sağ Tıklayın)->Özellikler->Otomatik Güncelleştirmeler kısmından açabilirsiniz ;)