Android Mobil Veri Ayarları

Android Mobil Veri Ayarları

Nis 10, 2014 10 Yazar: Cem TÜRK
Mobil Veri Ayarları

Mobil Veri Ayarları

Çoğumuzun aklına mobil veri deyince telefonumuzun mobil veri ayarlarını açıp kapatmaktan ötesi gelmez. Ancak android telefonumuz vasıtasıyla mobil veri kullanım bilgimizi anlık takip edebileceğimizi, uyarılar ve limitler koyabilmemiz de mümkün. Nasıl mı yapacağız?

1 – Telefonumuzun Ayarlar bölümüne geldikten sonra Veri Kullanımı (Data Usage) kısmına geliyoruz.

2 – Bu ekran da belli bir dönemde ne kadar veri kullanılmış, internet paketminizden ne kadar gitmiş hangi uygulama ne kadar internet kullanmış karşımıza çıkıyor. Ancak verilerin isabetli olması için internet paketimizin dönemini ve kullanım limitlerini belirlememiz gerekli.

3 – Buradaki ayarların bir kısmını değiştirmek için Mobil Veri yi açmak zorundayız, eğer mobil veri kapalı konumdaysa açık konumuna getirin. Daha sonra Mobil veri sınırını belirle ‘yi işaretleyin.

4 – Veri kullanım grafiğinin hemen üstündeki Veri kullanma döngüsü (Data usage cycle) kısmına tıklayıp, Döngüyü değiştir‘i seçip internet paketinizin o  ayki başlangıç ve bitiş tarihini seçin. Mesela benim internet ayın her ayın 25’inde başlıyor ve sonraki ayın 25’inde bitiyor..

5 – Kullanım döngüsünü ayarladıktan sonra, veri grafiğinin üzerindeki kırmızı ve turuncu çizgileri kullanarak internet paketimizin limitini ve uyarı ayarını yapacağız. Eğer 500mb’lık bir internet paketiniz varsa veri kullanım grafiğinin sağ ucundan kırmızı çizgiyi tutup 500mb’a getirin. Eğer 450mb dolduktan sonra telefonun bizi uyarmasını istiyorsak sarı çizgiyi aynı şekilde 450mb çizgisine getirmemiz gerekiyor.

Uyarı ve kullanım limitini belirlediğimizde internet kullanımımız uyarı limitine ulaştığında bununla ilgili bildirim alacağız, eğer tamamen limitimizi doldurursak telefonumuz mobil veriyi kapatacak ve aşım yapmamızı engelleyecek. Bu özelliği iptal etmek için Mobil veri sınırını belirle işaretini iptal etmeniz yeterli. Limitiniz doluyken mobil veriyi açıp kullanmaya devam edebilirsiniz :)