Windows 9’dan Son Görüntüler

Windows 9’dan Son Görüntüler

Eyl 12, 2014 2 Yazar: Cem TÜRK

Windows 9’un Eylül sonunda yapılacağı iddaa edilen tanıtımı yaklaştıkça yeni görüntüler internete sızmaya devam ediyor. Yeni başlat butonu, metro uygulamalarının masa üstünde çalıştırılması, çoklu sanal masaüstü desteği gibi özelliklerinin yanı sıra araç çubuğunda Start menüsünün sağına bir arama çubuğu ve metro uygulamalarından gelen bildirimleri gösteren bir ikon eklenmiş gözüküyor. Ayrıca Metro uygulamalarını masaüstünde çalıştırdğınızda uygulama penceresinin sol üstünde Charms Bar benzeri bir menü çıkıyor. Acaba Threshold kod adı ile tabir edilen Windows 9 çıktığında başka ne gibi özelliklere sahip olacak? Bekleyip göreceğiz.

Windows9 Başlat Menüsü

Windows 9 Başlat Menüsü

Başlat menüsü Metro arayüzünden esintiler içeriyor :) Arama ve bildirimler başlat butonunun hemen sağında bulunuyor.

Windows 9 Masaüstüne Metro Uygulaması

Windows 9 Masaüstüne Metro Uygulaması

Metro uygulamaları masaüstünden çalıştırılabildiği gibi tam ekran da yapılabiliyor, ayrıca kendine sol üstte özel de bir menü içeriyor.

Windows 9 Sanal Masaüstü

Windows 9 Sanal Masaüstü

Windows 9 Sanal Masaüstü özelliği sayesinde Ubuntu’da olduğu gibi farklı işlerimiz için farklı masa üstleri oluşturup kullanabileceğiz :) Belki masaüstünüz bu sayede karma karışık hale gelmekten kurtulabilir :)

 

Şimdilik internete sızdırılan görüntüler bunlarla sınırlı, bakalım Eylül sonunda Windows 9 tanıtıldığında başka ne gibi yeniliklerle karşılaşacağız…