Mart Ayının Kodları :)

Mart Ayının Kodları :)

Nis 8, 2015 0 Yazar: Cem TÜRK

Merhaba dostlar,

Her ayın sonunda bir değerlendirme yazısı yazmaya çalışıyorum fakat yine kod yazmaktan ve yoğunluktan bir türlü zamanında yazmak kısmet olmadı. Ya da siteye zaman ayırmaya sıra gelmedi de diyebiliriz.

code

Aslında bir çok yenilik oldu mart ayından bu yana, mesela Whatsapp android versiyonuna sesli arama özelliği geldi (Viber çöp olacak gibi), Periscope adı altında telefonunuzdan canlı yayın yapmaya (sizi gidi geziciler sizi :P ) yarayan bir uygulama çıktı piyasaya. Bir yandan Windows’un ilerde open source olabileceği konuşulurken diğer yandan Windows 10’un yazın yayınlanması gündemde.

Öte yandan memleket genelinde elektrikler kesiliyor, Twitter ve Facebook gene kapanıyor, Google kapanmaktan ucu ucuna kurtuluyor derken bende PHP, Bootstrap, FontAwesome, Jquery, Asp.net ile didişiyorum. İşte böyle keşkemeş bir aydı Mart ayı. Bahar da henüz geldi diyemem, üşüyoruz arkadaş!

Bu arada ufak ufak evde spora başladım, göbek aldı gidecek yoksa :) Haftada en az 1-2 gün spor yapmam lazım bu da burada dursun sayıkladıkça hatırlatırsınız :P

Neyse uzun lafı kısası yoğun işleri toparlamak anlamında verimli bir aydı, nasıl geçti anlamadım bile :)

Sitenin Z-raporu şöyle;

Facebook beğeni sayısı şubat ayı 147 mart ayı 153
Aylık yazı adedi şubat ayı : 2 mart ayı : 3 (%50 artış :P)
Ortalama ziyaretçi sayısı şubat : 350-550 mart : 250-385 (güllerim soldu :P)
Alexa sıralaması -> Şubat: 484bin Mart: 452bin (hayret nasıl artmış? )

Oyun dünyasına gelecek olursak Elite Dangerous açıp bakamadım bile.
Bizim damat Koral sağolsun Shadow of Mordor hediye etti bana o sayede biraz oynayabildim muhteşem olmuş, harika bir oyun, fantastik süpersonik falan, Mordor’da Sauron’un komutanlarını tek tek ince ince dilimliyoruz :) Buradan tekrar teşekkür ederim Koral’cım :)

Hearthstone da Blackrock Mountain expansion’ı çıkardı yeni kartlar falan var Nisan ayı boyunca tek tek bölümler çözülüyor ben de oynuyorum ufak ufak :) Mech Mage’den sonra Bahadır sayesinde Priest de oynamaya başladım hatta şu sıralar en severek Hearthpwn’dan bulduğum bir Druid deck ile oynuyorum, zaten Mage level 60 oldu, diğer classları da oynamak lazım değil mi :)

Gitarın jack kablosunu Bülent abi’den aldığım havya ile onardıktan sonra Rocksmith ile biraz gitar çalabildim bu ay, geçen gün yeni şarkılar var diye bir ariym dedim yeni şarkılar da çıkmış, ne çalsam diye ağzım açık bakakalıyorum. Neyseki 30dk’lık rastgele şarkı çalma modu var, hem vaktinde bırakıyorsun hem de ne çıkarsa razı oluyorsun :)

Mart ayında Blues ihtisasımı tamamlayıp biraz Funk keşfedeyim demiştim, daha sonra biraz daha sert müzikler dinliyim dedim. Neyse farklı farklı radyolar dinlerken şu şarkıya çok takıldım, işte karşınızda ayın şarkısı!

Çalışırken sürekli kulağıma fısıldıyor, iyi gidiyor netekim :)

Benden şimdilik bu kadar, kendinize iyi bakın görüşmek üzere!