TimeShade ile Anılarınızı Birleştirin ve Paylaşın!

TimeShade ile Anılarınızı Birleştirin ve Paylaşın!

Nis 28, 2015 0 Yazar: Cem TÜRK

Tamamiyle yerli girişimcilerimiz tarafından geliştirilmiş olan TimeShade uygulaması, resimlerinizi ve videolarınızı sevdiklerinizle kolay bir şekilde paylaşıp her hangi bir etkinliğe ait tüm fotoğrafları tek bir yerde toplamanızı oldukça kolaylaştıran bir bulut uygulaması.

TimeShade

TimeShade’in hikayesi girişimcilerden Erkut Perek’in düğün fotoğraflarının tamamen silinmesi ile başlıyor, daha sonra eş dosttan geceye ait resimleri toparlamaya çalışırken aslında bu konuda bir eksiklik olduğunu farkedip TimeShade’i Berna Botali Kaplan, Rasih Çağlayan ve Yavuz Selim Yaşar ile birlikte geliştirmeye koyuluyorlar. Oldukça başarılı olan TimeShade, İTÜ Arı Çekirdek Kuluçka Merkezinin 2014 finalistleri arasında yer alıp, ‘Big Bang‘ (Büyük Patlama) adı verilen finalde de Daha.Net özel ödülünü kazandı.

Bulut üzerinden gerçekleştirilen TimeShade ile kişiler telefonlarındaki adres defterlerinden başlayarak, dahil oldukları tüm ağlardaki tanıdıkları ile kendilerine ait bir özel platformda, iletişim kurmak ve paylaşımda bulunmak olanağına sahip olabiliyorlar. Kendileri ya da tanıdıkları, hiç sosyal medya kullanıcısı olmasa bile, bu kendi oluşturacakları yeni ağda buluşmalarına engel oluşturmuyor.

TimeShade, bulut üzerinden dijital fotoğraflarınızı saklamanızı ve diğer kullanıcılar ile paylaşmanızı sağlayan bir platform. TimeShade üzerinden konuya özel albümler yaratabilir, bu albümleri sosyal medya hesapları olsun ya da olmasın diğer arkadaşlarınızla güvenle paylaşabilirsiniz.

timeshade_screen1

TimeShade, dijital anlılarınızı tuttuğunuz (düğün, bir gezi/tatil, mezuniyet vb.) ve bu anıları dilediğiniz kişilerle paylaştığınız bir bulut sistemi. TimeShade ile fotoğraf ya da videolarınızı uygulama üzerinden çekebilir, telefonunuz, tabletinizden fotoğrafları TimeShade‘e atabilir ve dijital albümlerinizi oluşturarak dilediğiniz arkadaşınızla ya da farklı platformlarda paylaşabilirsiniz.

TimeShade veri güvenliğini sağlamakla birlikte kolay bir kullanım ile kullanıcılarının karşısına çıkıyor. iOS cihazınıza uygulamayı yükledikten sonra Facebook hesabınızla ya da e-posta adresinizle TimeShade’e üye olarak hemen uygulamayı kullanmaya başlayabilirsiniz.

timeshade_screen2

Akabinde profilinizi düzenleyebilir, telefonunuzdaki fotoğrafları TimeShade’e aktarabilir ya daTimeShade üzerinden hemen yeni fotoğraf ya da albümler oluşturabilirsiniz. TimeShade’e Facebook, Twitter, Gmail ya da telefon rehberinizdeki kontakları aktarabiliyor ve albümlerinizle ilgili kişileri davet edebiliyorsunuz. Kontaklarınız TimeShade’e üye olsun ya da olmasın onlarla albümlerinizi paylaşmanız mümkün. Böylelikle arkadaşlarınızla gerçekleştirdiğiniz etkinliklerde herkesin anıları bir araya getirdiği ortak albümler de oluşturabilirsiniz.

TimeShade’de sadece belirli kullanıcıların görebileceği özel albümler oluşturabileceğiniz gibi, herkese kapalı ve sadece sizin gördüğünüz ya da herkese açık albümler de oluşturabilirsiniz.

Şimdilik sadece iOS uygulaması mevcut olan TimeShade’i indirerek hemen dijital anılarınızı arşivlemek ve paylaşmak için buraya tıklayabilirsiniz..

TimeShade kullanımı ile ilgili TimeShade youtube kanalından faydalanabilirsiniz.