Sevdiğin İşi Yapmak – Yaptığın İşi Sevmek

Sevdiğin İşi Yapmak – Yaptığın İşi Sevmek

Şub 26, 2015 0 Yazar: Cem TÜRK

YaşDoWhatYouLoveantım boyunca hep sevdiğim işi yapmak için çalışmışımdır, ne yaptıyorsam severek yapmaya çalışırım, zaten başka türlü de yapasım gelmez. Sanırım bu herkes için geçerli olan bir şey. İşimdeki ufak bir değişiklik nedeniyle artık daha çok kod yazmam gerekiyor ve geçiş süreci yoğun olduğu için bu ay siteyi maalesef ihmal etmek durumunda kaldım. Her ne kadar yoğun olsam da kod yazmayı sevdiğim için çok dert etmiyorum, ne demişler “Sevdiğin işi yap, hayatında bir gün bile çalışmak zorunda kalmazsın” .

Hem işini severek yapınca daha mutlu olup daha güzel şeyler ortaya koyabiliyorsun. Bir yerlerde insanların sevdikleri işi yapmaları uğruna sömürüldüklerine dair bir şeyler okumuştum, hem sevmediğin işi yapıp hem de sömürülebilirsin de ama değil mi? Neyse halimize şükür edip, lafı kısa keseyim, yoğun dönemi atlatayım siteyle daha çok ilgilenicem söz, hem kafamda bir kaç plan var bile.

Ocak ayında geçtiğimiz yılın değerlendirmesini yaptığım yazımda siteyle ilgili bazı hedefler koymuştum, bu sene 75 yazı yazmak, Facebook’da beğeni sayısını 200’e çıkartmak bunlardan bir kaçıydı. Ocak ayında 6 yazı yazmışım bu açıdan tatmin edici  ancak koca Şubat ayı boşa geçti, gitti, 127 olan beğeni sayısı ise 147 olmuş durumda, yani beğeni konusunda hedefi tutturacağız gibi duruyor.

Şubat ayında ziyaretçi sayısı 350 ile 550 arasında değişmiş ancak önceki döneme göre %4 daha fazla ziyaretçi gelmiş siteye. Alexa sıralamasında gerileyip 484binlere düşmüşüz, sağlık olsun daha aktif olunca yükselir.

Şubat ayı boyunca Hearthstone’a daha bir sardım diyebiliriz, mech mage oynamak müthiş eğlenceli. Günlük görevler dışında çok fazla oynayamıyorum ama kafa boşaltmaya yarıyor işte daha ne olsun.

Bülent abi’den hediye olarak gelen Spotify Premium üyeliği sayesinde bol bol blues dinlemeye başladım son zamanlar. Güzel keşiflerde de bulunmaya devam ediyor, fırsat buldukça sizlere aktaracağım efenim.

Çok daha fazla kafa şişirmeden şubat ayının şarkısıyla veda edeyim.

Kendinize iyi bakın dostlar!