İnternetsizlik!

İnternetsizlik!

Ağu 20, 2014 3 Yazar: Cem TÜRK

Merhabalar,

Uzun zamandır kendimce kısmına bir şeyler yazmıyordum diyeceğim ama aslında yazamıyordum hatta yazmama imkan yoktu. Hoş halen daha yeterli imkanım olmamasına rağmen ufak bir durum değerlendirmesi yapayım dedim.

internetsizlik

Bildiğiniz gibi Haziran evinde dünya evine girmiş, kısa bir tatilin ardından yeni evime digitürk ve superonline bağlatmak istemiştim. İstemiştim diyorum çünkü halen daha eve internet bağlatmayı başaramadım. Dünya evinde internetsiz kaldım a dostlar! :) Evet tam tamına 2 ay geçti ve halen daha Telekom’un yeni olan binamıza şebeke bağlamasını bekliyorum, bekliyorum derken kuru kuru beklemek değil. İnternet üzerinde ve sosyal medyada etmediğim şikayet kalmadı hatta BTK’ya ( https://tuketici.btk.gov.tr/giris/ adresinden BTK’ya bilişimle ilgili her konuda şikayet etmek mümkün) bile şikayet ettim fakat sonuç nafile. Halen daha bir onay süreci bekleniyor ki bizim eve internet altyapısı gelsin. :(

Aslında VINN veya diğer 3G modem kampanyalarını da değerlendirdim bu süreçte fakat en iyi 3G paketinde bile en büyük kota 15 GB (Avea ve Turkcell böyle, Vodafone’da kota 10 GB’cık) ve benim ihtiyaçlarıma göre çok düşük. Kota düşük olmasına rağmen taahhüt verip 1-2 sene boyunca boş yere yüksek bir miktar ödeme yapmak anlamına geliyor.Bunun yanında 3G modemle evdeki tüm cihazları da internete bağlamak sıkıntı olacaktı. Bu sebeple ADSL bağlantısı için beklemeye devam edeceğim, kim bilir belki de fiber gelir :P

Bu yüzden internet lazım olunca paşa paşa babaocağına dönüp annemin internetini kullanıyorum :)

İnternetsizlik beni zorlasa da sitede elimden geldiğince etkin olmaya çalışıyorum. Normal şartlarda koyduğum haftada 1 yazı hedefimi çoktan aştım diyebilirim herhalde. Hemen hemen her hafta bir android oyunu tanıtırken öte yandan teknoloji ile ilgili gelişmeleri iletmeye çalışıyorum. Ancak evimde internet olmadığı için içi dolu dolu uzun yazılar kaleme alma imkanım yok, daha çok kısa, öz ve faydalı bilgiler iletmeye devam edeceğim.

WordPress’in yazıları zamanlama özelliği sayesinde bir oturuşta bir kaç yazı yazıp, zamanlayıp her birinin ayrı ayrı günler yayına girmesini sağlayabiliyorum. Bence oldukça iyi bir özellik bu.

Bu arada günlük hit sayısı biraz daha azalıp 350-500 bandına geriledi fakat bence bu beklenen bir durum, sonuçta özellikle En İyi Android Oyunları ve En iyi Android Uygulamaları yazılarımın modası geçtikçe sıralamada geri düşüyor. Alexa sıralamada ise 550.000’ler civarına yerleşip durağan bir görünüm sergilemeye başladı.

Sitenizi hız ve optimizasyon konularında değerlendiren Google Pagespeed Insights‘da sitenin skorunu yükseltme çalışmalarım devam ediyor. Bu konudaki çalışmalarım tamamlanınca deneyimlerimi sizlerle paylaşacağım. Bu arada sitede Quick Cache wordpress eklentisini kullanmaya başladım hız olarak belki biraz daha iyi.

Bunlar dışında basketbol sezonunun başlamasını heyecanla bekliyorum, Fenerbahçe Ülker bu sene çok iyi bir kadro oluşturdu ve bu sene F4 için ümitli olabileceğimiz bir sene. Keşke aynını futbol için de söyleyebilseydim maalesef Ersun Yanal’ın kovulmasıyla -bence istifa etmedi, ettirildi- futboldan tekrar soğumuş oldum avrupada da yokuz zaten bu sene. Sanırım bu sene fazla futbol takip etmememe en çok eşim sevinecek :)

Neyse eğer buraya kadar okuduysanız size bir teşekkürü borç bilirim, resmen içimi döktüm rahatladım. Ah internetsizlik ah! Sen nelere kadirsin!