Apple İlk Haftasonunda 10 Milyondan Fazla iPhone 6 Satıp Rekor Kırdı!

Apple İlk Haftasonunda 10 Milyondan Fazla iPhone 6 Satıp Rekor Kırdı!

Eyl 22, 2014 0 Yazar: Cem TÜRK

Apple, 19 eylülde yani Cuma günü çıkardığı iPhone 6 modelinden 22 eylül Pazartesi günü itibariyle ilk üç günde 10 milyondan fazla sattığını açıkladı. Apple CEO’su Tim Cook satışların daha fazla olabileceğini ancak firmanın üretimini üstlenen Çinli partnerlerinin yeterli hızda üretimde bulunmadığından tedarik zincirinin zayıf kaldığını ifade etti.

İlk 24 saatte 4 milyon ön sipariş alan Apple için bu bir sürpriz değil. Bugüne kadar her iPhone modeli piyasaya çıktığı ilk hafta sonu satış rekoru kırarak bir önceki model satışlarını sollamış durumda, aslında bu da Apple’ın ne kadar iyi telefonlar yaptığının bir göstergesi.

iPhone 6 ve iPhone 6 Plus

iPhone 6 ve iPhone 6 Plus

iPhone 6 ve iPhone 6 Plus modelleri geçtiğimiz yıl çıkan ve ilk hafta sonu 9 milyon satan iPhone 5S ve 5C modelini az bir farkla geçti, iPhone 5 2012 yılında çıktığında ilk haftasonu 5 milyon satmıştı. Tim Cook’un bahsettiği tedarik sıkıntıları yaşanmasa kaç adet satılacağı ise merak konusu olarak kalıyor maalesef. Tim Cook yaptığı açıklamada hali hazırda satışların beklenen de iyi gittiğini de eklemiş.

Apple bu haftaki satış rakamlarından yararlanarak gelecek aylardaki üretim sayılarını belirleye dursun iPhone 6 ve iPhone 6 Plus dünyanın en popüler telefonu olma yolunda hızla ilerliyor, henüz Çin’de satışa bile çıkmayan iPhone 6 serisinin bu ünvanı alması pek de şaşırtıcı olmasa gerek.