Loco Translate WordPress  Eklentisi ile WordPress Çevirileri Çok Kolay

Loco Translate WordPress Eklentisi ile WordPress Çevirileri Çok Kolay

Eyl 27, 2015 3 Yazar: Cem TÜRK

Merhabalar, eğer uzun süre Wordpres kullanmış ve çeşitli eklentiler ve temalar denemiş iseniz kaçınılmaz olarak Türkçe desteği olmayan tema veya eklentilere denk gelmişsinizdir.

wordpress loco translate

wordpress loco translate

Normalde poedit programıyla .po dosyası üzerinden çevirileri bilgisayarınızda yapıp sonra bunu .mo olarak derleyip, gerekli yere kopyalamanız gerekiyordu. Bu işlem hem kolay değildi hem de biraz zahmetliydi.

Loco Translate eklentisi, ister tema olsun, ister eklenti olsun bütün WordPress çevirilerinizi admin panelinizden oldukça kolay bir biçimde yapmanızı sağlıyor.

Loco Translate eklentisine giriş için admin menüsünden Loco Çeviri’yi seçip Çevirileri Yönet’e tıklıyoruz.

Loco Translate Giriş

Loco Translate Giriş

Daha sonra çeviri yapacağımız eklentinin yanındaki Yeni Dil butonuna tıklıyoruz, eğer çeviri yapacağımız eklentinin Türkçesi varsa yanındaki Turkish ibaresine tıklamak yeterli.

Yeni Dil Olarak Türkçe Eklemek

Yeni Dil Olarak Türkçe Eklemek

Yeni çeviri eklerken listeden Türkçe’yi seçiyoruz ve konum olarak temanın/eklentinin altını değil de Genel ‘Language’ dizininde oluştur diyoruz. Böylece tema/eklenti güncellemesi yapmamız halinde çevirilerimiz silinmez ;)

Çeviri Konumu Seçimi

Çeviri Konumu Seçimi

Karşımıza ingilizce terimlerin bir listesi gelecek çevirmek istedğimiz terimi tıklayıp Turkish Çeviri kısmına Türkçe’sini yazacağız. Aradığımız ingilizce terimi sağ üstte çevirileri filtrele kısmından aratıp hızlıca bulabiliriz. İstediğiniz kadar terim çevirdikten sonra Kaydet butonuna bastığınızda çeviriniz aktif hale gelecek.

loco-translate4

Eğer W3 Total Cache, SuperCache veya ZenCache benzeri bir program kullanıyorsanız, önbelleği temizlemeyi unutmayın!

Görüşmek üzere :)